oaednews

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Παράταση για τη διαθεσιμότητα ζήτησε ο Μητσοτάκης από την τρόικα


Την Παρασκευή θα απαντήσει η τρόικα στο αίτημα που της υπεβλήθη εκ μέρους της ελληνικής πλευράς για τουλάχιστον δίμηνη, και κατά προτίμηση τρίμηνη, παράταση στην υλοποίηση του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας.

Παράταση για τη διαθεσιμότητα ζήτησε ο Μητσοτάκης από την τρόικα
Το σχετικό αίτημα υπέβαλε επισήμως σήμερα στους εκπροσώπους των πιστωτών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε συνάντηση μίας ώρας και είκοσι λεπτών με τους κ.κ Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ σε πολύ καλό κλίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν ικανοποίηση για τους ρυθμούς προώθησης των αλλαγών στο Δημόσιο, και έκαναν λόγο για αποκατάσταση της αξιοπιστίας, αναγνωρίζοντας ότι η σχετική υλοποίηση είχε ουσιαστικά ξεκινήσει από το σημείο μηδέν, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
Πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι η συζήτηση για τις αλλαγές στο Δημόσιο να πάψει να επικεντρώνεται στους αριθμούς και να αποκτήσει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και δράσεις.
Υπό το πρίσμα αυτό ζήτησε από την πλευρά των πιστωτών η ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας, που βάσει σχεδιασμού θα πρέπει να έχει τελειώσει στα τέλη Δεκεμβρίου, να λάβει παράταση τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου έτσι ώστε να υλοποιηθεί με στοχευμένες κινήσεις και όχι υπό την πίεση που άσκησε στην υλοποίηση του α΄κύματος διαθεσιμότητας η προηγηθείσα αδράνεια.
Επιπλέον, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε το αίτημα να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων και οι υπάλληλοι (εκτιμώνται στις 6.000) που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές σε φορείς του δημοσίου και οι υποθέσεις των οποίων αναμένεται να εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών. Ένα θέμα που θα διευκρινιστεί σε επόμενες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

5 σχόλια:

  1. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟΛΥΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ .....ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙΣ ΖΗΤΩ Η ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε μπράβο !! Να το γράψεις ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να φαίνεται γιατί όντως μιλάμε για "νέα" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Όμοιά της δεν έχει υπάρξει.....
    ΑΠΟΛΥΣΕ ---> ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙΣ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω μαζι σου.Μην ξεχνας ομως οτι την υπογραφη την εβαλε ο γαπ και ακολουθησαν ολα τα καλά παιδιά.........

      Διαγραφή
  3. Το να σχολιάζουμε για τον ΓΑΠ είναι ανώφελο, έτσι κι αλλιώς άτομο να βρεθεί να πει καλά λόγια δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ; ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ .ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή