oaednews

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Εργαζόμενοι ΙΚΑ Τρικάλων: Απεργούμε από την Δευτέρα

Το ΙΚΑ, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, που εξυπηρετεί πάνω από 7 εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους, βρίσκεται σήμερα σε οριακή κατάσταση για την περαιτέρω λειτουργία και βιωσιμότητά του.

Στην τραγική έλλειψη προσωπικού στο ΙΚΑ, με αποχωρήσεις λόγω «βίαιων συνταξιοδοτήσεων» 5.015 συναδέρφων μας από το 2009 έως σήμερα, με τις άδικες αποχωρήσεις 313 συναδέρφων μας επιτυχόντων με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 9Κ/2008 (λόγω ανικανότητας της πολιτικής ηγεσίας να δώσει λύση), σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση της πολυνομίας και των νέων ασφαλιστικών νόμων, την ένταξη στο ΙΚΑ δεκάδων ταμείων και την ανάληψη νέων αντικειμένων που εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών της χώρας (όπως ΚΕΠΑ, η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, η φροντίδα κατ΄ οίκον κ.λ.π.), ήρθε να προστεθεί και η ένταξη του ΙΚΑ στο καθεστώς διαθεσιμότητας με 211 διαθεσιμότητες – απολύσεις.
Δεν δίστασαν οι αρμόδιοι Υπουργοί της συγκυβέρνησης της ισοπεδωτικής καταστροφής της Δημόσιας Διοίκησης, να ζητήσουν 211 απολύσεις συναδέρφων μας, ενώ οι ίδιοι δημόσια έχουν παραδεχτεί την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του ΙΚΑ με προσωπικό και ενώ το ΙΚΑ έχει χαρακτηρισθεί από τους ίδιους ως φορέας υποδοχής προσωπικού από την κινητικότητα.
- Έχουμε καθήκον, να σταθούμε απέναντι σε αυτούς που στο βωμό των απαιτήσεων της Τρόικας, διαλύουν και διχάζουν την κοινωνία, διαλύουν οικογένειες, διαλύουν το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, ξεπουλούν τον εθνικό και δημόσιο πλούτο στους διεθνής τοκογλύφους.
- Έχουμε καθήκον, να σταθούμε απέναντι στις άδικες –τυφλές απολύσεις συναδέρφων μας, οι οποίοι ούτε επίορκοι, ούτε κοπανατζήδες ούτε πλαστογράφοι βρέθηκαν. Αντίθετα είναι αυτοί που χρόνια τώρα είναι μπροστά στα γκισέ, εξυπηρετώντας τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, τον συνάνθρωπο με προβλήματα υγείας.
- Έχουμε καθήκον, να σταθούμε απέναντι στις μειώσεις των ήδη πενιχρών συντάξεων, λόγω της ανικανότητάς τους να διαχειριστούν, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, ορθολογικά τα χρήματα του Ελληνικού λαού, το μόχθο του κάθε εργαζόμενου, χωρίς να έχει λογοδοτήσει κανείς τους.
Φτάνει πια. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε.
Σας καλούμε όλους μαζί στον αγώνα επιβίωσης κατά της αποδόμησης κάθε έννοιας Πρόνοιας-Κοινωνικού κράτους.
Ζητάμε εργασία για όλους, αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δημόσια Παιδεία, την ευημερία του λαού και του τόπου μας, το Αύριο για τα παιδιά μας.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΚΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

trikalanews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου