oaednews

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση Απεργίας 5 & 6 Αυγούστου 2013

ΠΟΠΟΚΠ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα
Τηλ: 2103313732 – 2103314570
Fax2103314179
grammateia@popokp.gr
Αθήνα, 2-8-2013   
Αρ. Πρωτ: 3327   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά την καθολική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της 1ης και 2ης Αυγούστου και την ανένδοτη στάση των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας κατά τη χθεσινή μας συνάντηση σχετικά με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, η Ομοσπονδία μας σε έκτακτο Δ.Σ. αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με νέα 48ωρη απεργία την Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Αυγούστου.

Η ψήφιση δε χθες το απόγευμα της τροπολογίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την οποία με Προεδρικά Διατάγματα οργανώνονται, συγχωνεύονται ή καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί, δείχνει ότι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όχι μόνο αποτελεί μονόδρομο για όλα τα συνδικάτα, αλλά ότι φτάνει η ώρα της τελικής σύγκρουσης με τις πολιτικές της τρόικας και των εγχώριων εκφραστών της.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ 5 & 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΔΕΥΤΕΡΑ 5/8/2013 ώρα 11.00 πμ
στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29)
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ
ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             ΟΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ                                        ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ

16 σχόλια:

  1. Με τις καρτες ανεργιας που λήγουν τον Αυγουστο τι θα γίνει? Είναι άδικο να γίνουν διαγραφές! Κσλο αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΑΝΤΕ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν θα διαγραφεί καμιά κάρτα και δεν θα χαθεί κανένα από τα " δικαιώματα" των ανέργων. Απλά θέλουμε να είμαστε μαζί γιατί είμαστε μαζί.. απέναντι μας είναι η κυβέρνηση με τις πολιτικές της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα δωθει παραταση για τον Σεπτεμβριο ή θα ανανεωθουν απο τα κεντρικα αυτοματα? Ειναι πολυ σήμαντικο να ξέρουμε!Ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καρτες διορθωνονται απο τις υπηρεσίες επι τοπου. Δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα ουτε με τις ανανεωσεις ουτε με τις παρουσιες. Μην εχετε καμια ανησυχια. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ.ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

      Διαγραφή
  4. Καλημερα,στις 5/8 ειναι η σειρα μου να περασω την επιτροπη για την εγκριση της αιτησης μου για την παροχη επιδοματος ανεργιας..γνωριζει κανεις αν αυτη η λειτουργια του οαεδ θα λειτουργει?Τι γινεται σ'αυτην την περιπτωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΚΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ.

      Διαγραφή
  5. Aπλα θα ηθελα να ρωτησω ποτε θα πληρωθουμε εμεις απο τα ταμεια ανεργειας.ειμαστε δυσκολα οικονομικα κ τα περιμενουμε πως κ πως!γνωριζετε τπτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση αν μπορει καποιος να μου απαντησει.. η καρτα μου επρεπε να ανανεωθει σημερα 4/8/2013..τις ημερομηνιες 1- 2/8 ηταν κλειστα και τωρα 5-6/8 κλειστα παλι..εγω ομως τη δευτερα βραδυ πρεπει να φυγω απο την πολη μου λογω προβληματων και θα ξαναεπιστρεψω 10/8/2013.με την καρτα τι θα γινει??θα τη χασω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΣ ΠΑΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ. ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

      Διαγραφή
  7. καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω εάν στις 7 Αυγούστου θα λειτουργήσει κανονικά ή θα συνεχιστεί η απεργία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θα αποφασιστεί στην Γενική Συνέλευση της Τρίτης, 6 Αυγούστου, που θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο της Διοίκησης.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα σας
    Ανήκω στην κατηγορία εργαζόμενης που μόλις τελείωσε η σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας.Πήγα την Πέμπτη να καταθέσω τα χαρτιά μου για να γραφτώ στα μητρώα ανέργων και να αιτηθώ για επιδότηση ανεργίας και τα βρήκα κλειστά.Τώρα μαθαίνω για συνέχιση των κινητοποιήσεων.Ξέρει κανείς πότε θα μπορέσουμε να εξυπηρετηθούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ 59 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

      Διαγραφή
  9. Ξερετε παιδια ποτε θα μπει το επιδομα ανεργιας για τον Αυγουστο? Ευχαριστω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥς . ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
    ΟΙ ΠΛΗΤΩΜΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή