oaednews

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση ΟΥ ΟΑΕΔ

Με αφορμή νέα δημοσιεύματα εφημερίδων και sites, τα οποία  στοχοποιούν  υπαλλήλους του ΟΑΕΔ ως προκρινόμενους για ένταξη στο νέο κύμα διαθεσιμότητας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

  Ο ΟΑΕΔ μετά την κατάργηση των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας έχει επιφορτιστεί με ένα πρόσθετο, σημαντικό για την κοινωνία, έργο, αυτό της στεγαστικής  και κοινωνικής πολιτικής. Μόνο  οι υπολειπόμενες αιτήσεις προς πληρωμή από το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου 2011 ανέρχονται σε 4700, προϋπολογισμού 6,1 εκ. Ευρώ!!!

Επιπλέον ο ΟΑΕΔ εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους συμπολίτες μας, καθώς επίσης και χιλιάδες επιχειρήσεις  που είναι ενταγμένες στα προγράμματα του Οργανισμού.


Η Πολιτεία εξαίρεσε τον ΟΑΕΔ από τη διαθεσιμότητα και, αναγνωρίζοντας προφανώς το πλήθος των προγραμμάτων που υλοποιεί, τον ενίσχυσε με προσωπικό πολύ πρόσφατα (1/7/2013: Απόφαση του νέου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης).

Οποιαδήποτε απόφαση που θα αποδυναμώσει τον ΟΑΕΔ, βγάζοντας προσωπικό του σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα τον έχει επιφορτίσει με νέες αρμοδιότητες και αντικείμενα που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις, θα είναι τουλάχιστον παράλογη.

Οποιαδήποτε σκέψη που θα παραβιάζει την κοινή λογική και τις αποφάσεις που μέχρι χθες έχουν παρθεί, θα επιβεβαιώσει απλώς στους πολίτες την άποψη ότι έχουμε μια πολιτική που φάσκει και αντιφάσκει.

Οποιαδήποτε ενέργεια που θα θελήσει να αποδημήσει το ρόλο και το έργο του ΟΑΕΔ, θα είναι μια ενέργεια με ψυχοσύνθεση «αυτόχειρα» σε ρόλο «καμικάζι αυτοκτονίας».

Επειδή, ωστόσο, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών κυριαρχεί  η λογική της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και του δόγματος του σοκ επειδή η λογική έχει εγκαταλειφθεί και έχει παραδώσει σκυτάλη σε σπασμωδικές ενέργειες, οφείλουμε να δηλώσουμε προληπτικά και απερίφραστα ότι τέτοιες σκέψεις θα μας βρουν απέναντί τους ενωμένους και αταλάντευτους, έχοντας στο πλευρό μας ολόκληρη την κοινωνία, που δεν σηκώνει άλλο παραλογισμό!!!
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων  του ΟΑΕΔ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το ρόλο του Οργανισμού,  τις αρμοδιότητές του  και το σύνολο των εργαζομένων του.


5 σχόλια:

  1. Μπραβο ρε παιδια ! Τουλαχιστον μια πρωτη τοποθετηση ! Να ελπισουμε οτι θα μας ενημερωσετε και για το αν εγιναν επαφες /συζητησεις με υπουργο , υφυπουργο , διοικητη και τι αποτελεσμα ειχαν ? Κατι , μια πληροφορηση ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά
    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ
    Μέρες τώρα Εφημερίδες και τηλεόραση μας έχουν πρήξει ότι 400 υπάλληλοι του πρώην ΟΕΚ βγαίνουν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα κλπ
    Τί ισχύει τελικά ?
    Με ποιά κριτήρια θα επιλεγούν οι 400 απο όσους έχουμε απομείνεί ?
    Πάλι θα κρατήσουν τους υμέτερους ?
    οι υπόλοιποι τί θα απογίνουν ?
    πάμε σπίτια μας ή θα ισχύσει κάτι άλλο ?
    ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΝΕΝΑΣ , ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ,υπαλληλος του ΟΑΕΔ ΔΕΝ θα βγει σε διαθεσιμοτητα.Ουτε οι πρωην ΟΕΚ ουτε κανεις απολυτως.Τελεια και παυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ.....ΣΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΟ ΑΥΤΙ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. ΟΚ. ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑ.ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ.ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή