oaednews

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

8.296 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τέλη Σεπτέμβρη– Ποια υπουργεία και δήμοι μπαίνουν στο στόχαστρο

- 4.800 υπεράριθμοι από τα υπουργεία Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Υγείας, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών
- Υπάλληλοι 13 μικρών και μεγάλων δήμων στο στόχαστρο για διαθεσιμότητα
- Όλες οι λίστες των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Μετά τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες και ύστερα απ' τις διαθεσιμότητες των καθηγητών των τεχνικών λυκείων παίρνουν σειρά άλλοι 4.800 υπάλληλοι υπουργείων και δήμων που θα βρεθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου εκτός δημοσίου ως υπεράριθμοι.
 Ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο υπάλληλου που υπηρετούν στα υπουργεία Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Υγείας, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, αλλά και οι υπάλληλοι 13 δήμων και δυο αποκεντρωμένων διοικήσεων. Μεταξύ των δήμων περιλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη ενώ η μια από τις δύο αποκεντρωμένες διοικήσεις είναι η Αττική.
Ουσιαστικά πρόκειται για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας ώστε να συμπληρωθούν οι πρώτοι 12.500 υπάλληλοι.
Η προθεσμία για τον εντοπισμό από τις υπηρεσίες των υπαλλήλων που θα τεθούν στη διαθεσιμότητα λήγει στις 23 Σεπτεμβρίου, ουσιαστικά ως αυτή την ημερομηνία θα έχουν συμπληρωθεί οι λίστες με τους υπαλλήλους που θα βρεθούν εκτός δημοσίου.
Νωρίτερα, ως τις 2 Αυγούστου θα έχει ανακοινωθεί η αναδιάρθρωση ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.
Ουσιαστικά η εντολή Μαξίμου προς τους υπουργούς είναι πως πλέον είναι προσωπική τους ευθύνη να βρεθούν οι υπάλληλοι προς διαθεσιμότητα εντός των ημερομηνιών που έχουν καθοριστεί.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου