oaednews

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Τι συμβαίνει τελικά με τα voucher ;

των ΣΠΥΡΟΥ ΤΡΙΨΑ, 
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ

Μια απίστευτη κομπίνα 39 εκατ. ευρώ με θύματα χιλιάδες ανέργους νέους, στην οποία
"πρωταγωνιστούν" η Γενική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας, πέντε ιδιοκτήτες ισάριθμων Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΚ) και ένα κύκλωμα παράνομων υποκλοπών προσωπικών δεδομένων, από απόρρητα αρχεία του ελληνικού Δημοσίου, αποκαλύπτει για πρώτη φορά σήμερα η "Ε".

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το επιδοτούμενο πρόγραμμα "voucher του τουριστικού κλάδου" για ανέργους νέους στον χώρο τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών, προυπολογισμού 39 εκατ. ευρώ, η προθεσμία εγγραφών του οποίου έληξε στις 27 Μαίου 2013. Χιλιάδες ανύποπτοι άνεργοι νέοι που πληρούσαν τις προυποθέσεις ένταξης στο εν λόγω κοινοτικό πρόγραμμα λίγες ημέρες μετά λάμβαναν τηλεφωνήματα και ειδοποιήσεις από ιδιωτικά ΚΕΚ ότι οι αιτήσεις τους εγκρίθηκαν.
Στη συνέχεια οι επιτυχόντες νέοι προσκαλούνταν σε ειδικές ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού, που διοργάνωναν από κοινού τα "συνεργαζόμενα " 5 ιδιωτικά κέντρα, όπως αυτό που έγινε στο ξενοδοχείο "Κάραβελ" πριν από λίγες ημέρες. Εκεί οι ανύποπτοι άνεργοι νέοι υπέγραφαν αιτήσεις εγγραφής σε κάποια ειδικότητα και παράλληλα εξουσιοδοτούσαν αυτά τα πέντε ιδιωτικά ΚΕΚ να λάβουν τα κοινοτικά επιδόματα που κυμαίνονταν από 1100 έως και 3500 ευρώ ανά άτομο!
Από σωρεία αποκαλυπτικών εγγράφων που έχει στη διάθεσή της η "Ε" σήμερα αποδεικνύεται ότι τα απόρρητα στοιχεία όσω νέων πληρούσαν τις προυποθέσεις να λάβουν αυτό το κοινοτικό επίδομα ( voucher) τα υπέκλεπτε συστηματικά ένα παράνομο λογισμικό που είχε εγκατασταθεί στο κέντρο της Γενικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων πρόσφατα, από μια εταιρεία ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης ιδιωτικού ΚΕΚ που συμμετείχαν στην κομπίνα!
Πρόκειται για την εταιρεία Bee Group A.E, η οποία είχε αναλάβει προ μηνός το έργο τεχνικής υποστήριξης και οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίαςκαι, όπως προκύπτει από έγγραφο-φωτιά, παράνομο λογισμικό της υπέκλεπτε συστηματικά απόρρητες πληροφορίες από αρχεία του Δημοσίου.
Τα υποκλαπέντα αρχεία χιλιάδων ανέργων νέων, μετά την "απορρόφησή τους, στη συνέχεια για να "σβήσουν " τα ίχνη του παράνομου λογισμικού ταξίδευαν μέσω του Διαδικτύου σε 20 διαδοχικούς παραλήπτες στο εξωτερικό, για να καταλήξουν πάλι σε λίγα λεπτά στην Ελλάδα και στο αρχείο ενός ιστότοπου που είχαν δημιουργήσει οι ιδιοκτήτες των 5 ιδιωτικών ΚΕΚ!
Η άρτια οργάνωση της διαβόητης αυτής ομάδας αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι, ενώ τα αποτελέσματα επιτυχόντων νέων είχαν καταστραφεί λ.χ. στις 6 το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο αρχείο της Γενικής Γραμματείας, το παράνομο λογισμό"απορροφούσε" τα στοιχεία μέσα σε δευτερόλεπτα........

Μέσα σε τρία λεπτά
Μόλις τρία λεπτά μετά, δέκα χιλιάδες νέοι οι αιτήσεις των οποίων είχαν εγκριθεί έλαβαν μέσω των κινητών τους από τον ιστότοπο των πέντε ΚΕΚ ισάριθμα συγχαρητήρια μυνήματα SMS, μέσω των οποίων προσκαλούνταν στην ημερίδα του ξενοδοχείου "Κάραβελ", που ήταν ήδη........ προγραμματισμένη να γίνει δυο ημέρες μετά!
Σε αυτήν την ημερίδα χιλιάδες ανύποπτοι άνεργοι εξουσιοδοτούσαν τα πέντε ιδιωτικά ΚΕΚ να λάβουν έναντι κάποιων σεμιναρίων, τις επιδοτήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται κοινοτικοί αλλά και εθνικοί πόροι.
Για λόγους δεοντολογίας, προκειμένου να έχουμε την άποψή της, αναζητήσαμε την επικεφαλής της Γ.Γ. Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας, την κυρία Άννα Δελαπόρτα, κάτι τέτοιο ωστόσο αποδείχθηκε, τουλάχιστον χθές, αδύνατο.
Αναζητήσαμε επίσης τον κ. Νικόλαο Πιτσούλη. Και αυτό επιβαλλόταν για δύο λόγους : Αφενός επειδή είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας  Bee Group, λογισμικό της οποίας υπέκλεπτε συστηματικά και παράνομα απόρρητα αρχεία του ελληνικού δημοσίου.
Και αφετέρου επειδή ο κ. Νικόλαος Πιτσούλης ταυτοχρόνως είναι ένας εκ των πέντε ιδιοκτητών ΚΕΚ που φαίνεται να ωφελούνται από την κομπίνα των 39 εκατ. ευρώ........
Αφού του θέσαμε υπόψη στοιχεία της έρευνας μας, ο κ. Νικόλαος Πιτσούλης, ιδιοκτήτης του ιδιωτικού "ΚΕΚ Δήμητρα" , υποστήριξε: "Όλα έγιναν νόμιμα και δεν υπάρχει πουθενά κάτι επιλήψιμο.
όλοι είχαν πρόσβαση στα στοιχεία της Γ.Γ. και η εταιρεία μας έχει πολυετή εμπειρία και ανάλογο κύρος στον χώρο των επιδοτούμενων προγραμμάτων για να κάνει κάτι τέτοιο".
 Επειδή, όμως, από ότι φαίνεται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο αυτό θα έχουν και συνέχεια, είναι ευκαιρία να προσθέσουμε δύο ακόμη παρατηρήσεις.
Τα πλήρη στοιχεία χιλιάδων ανέργων νέων που συμμετείχαν στο εν λόγω επιδοτούμενο πρόγραμμα (όπως ονοματεπώνυμα, αριθμούς κινητών τηλεφώνων κ.λ.π.) πως βρέθηκαν στα χέρια ιδιωτικών εταιρειών, αφού τόσο αναλυτικά βρίσκονται μόνο σε καρτέλες του ΟΑΕΔ; Υπάρχουν μήπως και εκεί συνεργάτες του κυκλώματος; Τέλος, από που που τα αντλούσαν με τόση άνεση και ασυδοσία κινήσεων οι ιδιοκτήτες των πέντε αυτών ιδιτικών ΚΕΚ που εμπλέκονται στην υπόθεση; Μήπως είχαν εξασφαλισμένη και κάποια πολιτική προστασία από κάποιους βουλευτές με "πρόσβαση" στην τρικομματική κυβέρνηση; 


πηγή:  Η Ελλάδα αύριο
(Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013)







5 σχόλια:

  1. Το πρόγραμμα Voucher έτσι κι αλλιώς φαινόταν ότι ήταν μια "πατάτα" από την αρχή. Τώρα απλά είναι ξεκάθαρο πως οι μόνοι πραγματικοί "ωφελούμενοι" θα είναι τα ΚΕΚ και οι επιχειρήσεις. Επιτυχημένα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας!!
    Χριστίνα Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ. ΑΡΑΓΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ. ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ-ΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ; Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.......
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΣ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΚ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ Η ΟΛΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΕΚ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ...ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΟΙ..ΔΗΘΕΝ..ΑΝΕΡΓΟΙ..ΚΟΝΟΜΑΝΕ..ΕΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ..ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ ΝΑΙ ΤΩΡΑ ..ΠΕΡΙΜΕΝΕ..ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ..ΜΑ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ..ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ..ΣΑΜΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΚ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ? ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ..ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ. ΣΚΟΠΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή