oaednews

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αντιμέτωποι με αυτόφωρο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Όπως μετέδωσαν στο έκτακτο πρόγραμμα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ,  δόθηκε εντολή να κατέβουν στο προαύλιο του ραδιομεγάρου, όσοι εργαζόμενοι δεν εμπλέκονται στη ροή του προγράμματος.
Οι παρουσιαστές έκαναν έκκληση και στους πολίτες που βρίσκονται κοντά να πάνε στο κτίριο για να συμπαρασταθούν καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως οι δυναμεις των ΜΑΤ πλησιάζουν τις εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, συμφωνα με την ανάρτηση των εργαζομένων στα social media, αλλα και όσα είπαν οι παρουσιαστές, στην έκτακτη εκπομπή, στις 5 το πρωί, το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή είχε περικυκλωθει από τα ΜΑΤ ενώ κλούβες κατεβαίνουν τη Μεσογείων από τον Σταυρό.
Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν πάρει εντολή εκκένωσης, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση, όπως τους ενημέρωσαν οι αστυνομικοί, θα συλληφθούν.
Στο στούντιο εκείνη την ώρα βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν οι παρουσιαστές τον ενημέρωσαν ότι δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το ραδιομέγαρο αλλιώς θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για τους καταληψίες, χαριτολογώντας ο κ.Τσίπρας είπε "Είμαι γνωστός καταληψίας".
Ίδια εικόνα και στη Μουρούζη, καθώς όπως είπε η δημοσιογράφος Δώρα Χειράκη οι αστυνομικοί τους ενημέρωσαν πως πλέον δεν έχουν δουλειά και θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χώρο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.
Όπως είπαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ενημερώθηκαν πως όσοι συλλαμβάνονται δεν θα λαμβάνουν αποζημίωση και δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση στον νέο φορέα.
Να σημειωθεί πως σε κανέναν εργαζόμενο της ΕΡΤ δεν εχει κοινοποιηθεί η απόλυση του.
Έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κόσμου που αυθόρμητα έσπευσε να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της Δημόσιας τηλεόρασης.
Διαβάστε επίσης:
Οριστικό λουκέτο στην ΕΡΤ και νέα κρατική τηλεόραση μετά το καλοκαίρι - Τι προβλέπεται για την επόμενη ημέρα

2 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ...ΟΧΙ ΜΕ "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ", "ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΞΟΔΑ", "ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ"...
    ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ....ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή