oaednews

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

«Να μείνει δημόσιος ο ΟΑΕΔ»

Στην περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ στα Γιάννενα πήγε την Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς και συναντήθηκε με το διευθυντή Φωκά Πανούλα. Ο κ. Μαντάς ενημερώθηκε από τους διευθύνοντες για την κατάσταση στον ΟΑΕΔ και τόνισε ότι ο οργανισμός επιτελεί σημαντικό έργο, ως μοναδικός δημόσιος πυλώνας στον τομέα της απασχόλησης εργατικού δυναμικού.

Είπε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρέκαμψε τον οργανισμό με το πρόγραμμα για ανέργους του τουριστικού τομέα, που δόθηκε στους ξενοδόχους με ιδιωτικών ΚΕΚ. «Τα 450.000 νοικοκυριά που βρίσκονται χωρίς κανένα εργαζόμενο , πρέπει να βρεθεί τρόπος να επιδοτηθούν  και όχι να ανακοινώνεται πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης για 400.000 ανέργους, μελών αυτών των οικογενειών, μετά παρατηρείται εμπλοκή στη χρηματοδότησή του από την Ε.Ε και στο τέλος να ανακοινώνεται ότι θα ανοίξουν νέες 70.000 θέσεις μέσα στο 2014», τόνισε ο κ. Μαντάς.
Ερώτηση για τους αγρότες
Στο κοινοβουλευτικό πεδίο, ο κ. Μαντάς κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας,  Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, μαζί με τους βουλευτές Βαγγέλη Αποστόλου  και Δημήτρη Στρατούλη  σχετικά με το ζήτημα της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών κατά 2 χρόνια και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους αγρότες και αγρότισσες που έχουν γεννηθεί τα έτη 1948-49. «Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς έφτασαν σε σημείο ακόμα και να δανειστούν προκειμένου να αποπληρώσουν τις τελευταίες, όπως νόμιζαν, ασφαλιστικές τους εκκρεμότητες» λέει ο κ. Μαντάς. Ωστόσο, παραθέτει τη δήλωση του υπουργού Εργασίας ότι για τους συγκεκριμένους αγρότες δεν υπάρχει πρόβλεψη για συνταξιοδότηση πριν τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους, για δημοσιονομικούς λόγους. Ο κ. Μαντάς και οι συνάδελφοί του ζητούν να μάθουν εάν να ληφθούν μέτρα για τους συγκεκριμένους αγρότες, γιατί, όπως τονίζει, πολλοί έχουν παραχωρήσει ή μεταβιβάσει τις καλλιέργειες  τους ή τις εγκαταστάσεις τους, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εργαστούν. «Θα τηρηθούν τα όσα υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς ή θα αποδειχθεί ότι είναι αναξιόπιστος και ότι είπε ήταν για λόγους εντυπωσιασμού;» αναφέρει ο κ. Μαντάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου