oaednews

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ



Συνάδελφοι,
τα σημερινά δημοσιεύματα για έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρεται σε δυσμενείς εξελίξεις για τον ΟΑΕΔ και το προσωπικό του σε συνάρτηση με την εδώ και καιρό επισημασμένη από εμάς προσπάθεια απαξίωσης του Οργανισμού και του έργου μας ορθώνουν μπροστά μας αμείλικτα ερωτηματικά για την πορεία του Οργανισμού.
Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και προγραμμάτων σε ιδιώτες και άλλους φορείς  (Κ.Ε.Κ., Ε.Ε.Δ.Ε., Σ.Ε.Τ.Ε.  κλπ) μας είχε ήδη θορυβήσει και ήταν ένας από τους λόγους του σκεπτικού της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο(προληπτικά) τον ενιαίο και δημόσιο χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, απόφαση που έχουμε λάβει και έχουμε εκθέσει δημόσια εδώ και καιρό.


Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΠΕΥ βρίσκεται από το πρωί σε συνεχόμενες επαφές με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, χωρίς να έχουμε ούτε διάψευση ούτε και επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων και των αναφερομένων σεναρίων.  Η άποψη, βεβαίως, του Διοικητή, περί όλων αυτών των θεμάτων, όπως μας την εξέφρασε, είναι ότι  ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε ΝΠΙΔ και ούτε έχει πλεονάζον προσωπικό, μιας και οι αρμοδιότητες του αυξάνονται συνεχώς.

Συνάδελφοι,
όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε πρέπει να λάβουμε άμεσα την επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων αυτών που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού (αν και τίποτα πλέον δεν μας εντυπωσιάζει...) Ο ΟΑΕΔ και ο δημόσιος χαρακτήρας του είναι για μας μη διαπραγματεύσιμα. Και το προσωπικό του χρειάζεται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση! Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι:
·       Ο ΟΑΕΔ   είναι ο φορέας που συναλλάσσεται με 1,5 εκατομμύριο ανέργους συμπολίτες μας!
·       Ο ΟΑΕΔ είναι ο φορέας με την αδιαμφισβήτητα τεράστια κοινωνική παρουσία! Βρίσκεται, όπως ανέφερε και ο νέος Διοικητής στην εναρκτήρια ομιλία του προς τους εργαζόμενους στο επίκεντρο της κοινωνίας!
·       Ο ΟΑΕΔ είναι ο φορέας που με προηγούμενο νόμο αυτής της Κυβέρνησης εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα, λόγω της αναγνωρισμένης έλλειψης προσωπικού και του αυξημένου φόρτου εργασίας!
·       Ο ΟΑΕΔ είναι ο φορέας που ακόμα και σήμερα ενισχύεται με προσωπικό (103 άτομα), έπειτα από απόφαση της Κυβέρνησης και το Υπουργείου Εσωτερικών, λόγω της αναγνωρισμένης έλλειψης προσωπικού και του αυξημένου φόρτου εργασίας!
Εμείς, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια, συνέπεια και στοιχειώδη λογική. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Πολιτική Ηγεσία θα ενισχύσει το ρόλο και το έργο του ΟΑΕΔ, θα ενισχύσει τον Οργανισμό με προσωπικό, θα του δώσει τα εργαλεία εκείνα που απαιτούνται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών.

Συνάδελφοι,
το ΔΣ της ΠΕΥ παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο, τη Διοίκηση, αλλά και τα λοιπά συνδικάτα(έχει προγραμματιστεί κοινή σύσκεψη με τα συνδικάτα του ΙΚΑ και των ασφαλιστικών φορέων) που θίγονται με βάση τα δημοσιεύματα. Οι ακόλουθες ώρες και ημέρες, όπως είναι αντιληπτό,  είναι ιδιαιτέρως σημαντικές.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Πολιτική Ηγεσία να διαψεύσει άμεσα και επίσημα τα σενάρια.
ΚΑΛΟΥΜΕ το προσωπικό του ΟΑΕΔ να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για δυναμικές κινητοποιήσεις. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε κάθε παράλογο σχεδιασμό τους.
Θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους...
 Για το Δ.Σ 
                  Ο  Πρόεδρος                                Η Γ. Γραμματέας

                Μακράκης Γεώργιος                   Θεολόγου Φωτεινή 






20 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ! ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ! ΟΛΑ ΤΑ ΚΠΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ! ΒΑΡΑΜΕ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ! Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ Ή ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΟΑΕΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ.Ε.Κ., Ε.Ε.Δ.Ε., Σ.Ε.Τ.Ε. : ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΕΣΣΟΡΑ!!!!!!!!!
    ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ!!!!!!! ΑΞΙΟΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιγο ακομα και με τον Κικιλια θα ειχαμε πουλησει και τα τομαρια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεκινώ λέγοντας ότι δεν υποστηρίζω τον κικιλια διότι και προσωπικά με είχε βλάψει. Παρόλα αυτά θα πω ότι ως άλλος "Γιωργάκης" ήρθε να παραδώσει στάχτες. Και μάλιστα μετά το ΠΑΣΟΚ παρότι πολλοί λένε ότι ήταν υπερκομματικός, στηρίχθηκε απο όλα τα κυβερνώντα κόμματα αλλά και την αντιπολίτευση η οποία με τη σιγή που διατήρησε συνενούσε. Όμως συνάδελφοι ας μη βιαζόμαστε να κατηγορήσουμε τον πρώην κι ας δούμε τι φέρνει ο νυν. Λυπάμαι αλλά δεν βλέπω αέρα προόδου στον ΟΑΕΔ. Βλέπω να βγάζουμε απο τη ναφθαλίνη άτομα τρίτης ηλικίας , χωρίς να θέλω να θίξω, αλλά τρίτη ηλικία είναι η ηλικία ανω των 50-60. Τι νέα πνοή, τι ιδέες, τι κατανόηση περιμένουμε απο γραφειοκράτες μιας άλλης εποχής; Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται με "αποστολή" κι αυτό έχει φανεί εξ αρχής.Αν δεν ληφθούν μέτρα θα βρεθούμε προ εκπλήξεως. Τα μέτρα κύριοι δεν είναι η απεργία. Τους είναι αδιάφορη η απεργία γιατί γνωρίζουν ότι στην ουσία δεν απεργούμε κι ότι η περισσότερες υπηρεσίες δουλεύουν.Πρέπει να βρεθεί κάτι πιο πρωτοποριακό, πιο ριζοσπαστικό, κάτι που δεν περιμένουν.Κι επειδή πραγματικά οι περισσότεροι απο εμάς αγαπούν τον ΟΑΕΔ, πρέπει να το αποδείξουμε οχι χαιδεύοντας αφτιά. Οχι πηγαίνοντας έρποντας και παρακαλετά, οχι ψηφίζοντας σε επίπεδο σωματείου(εννοώ η ψηφοφορία για κάθε βήμα να γίνεται απο όλους τους εργαζόμενους έστω και διαδυκτιακά). Πρέπει να ενωθούμε όλοι ουσιαστικά σε επίπεδο εργαζομένων, όλων ΟΑΕΔ ΠΡΩΗΝ ΟΕΕ ΚΑΙ ΟΕΚ και να μην αφήσουμε να διαλύσουν έναν ακόμα Οργανισμό προς το συμφέρον των ιδιωτών και της τσέπης τους.
    Σε κάθε ενέργεια που θα σχεδιαστεί πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι θα υπάρξουν συνάδελφοι που δεν θα συμμετάσχουν. Υπάρχουν δυστυχώς και σήμερα μυαλά τα οποία κινούνται με τα μικρά προσωπικά συμφέροντά τους και κυρίως με τα συμφέροντα της θεσούλας. Θα το καταλάβετε κοιτόντας γύρω σας ποιοί παίρνουν θεσούλες. Σίγουρα οι επιλογές δεν είναι υπερκομματικές. Αλλά κι επειδή τα κόμματα και κυρίως της αντιπολίτευσης "άλλος για χιο τράβηξε πήγε κι άλλος για μυτιλήνη" όπως λέει και το τραγούδι,δεν μας στηρίζουν, πρέπει να δράσουμε μόνοι. Αν υπήρχε έστω και ένα ενδιαφέρον για τον ΟΑΕΔ απο "άλλους" θα φαινόταν. Φοβάμαι ότι η 'μοίρα" του είναι εμφανώς προδιαγεγραμμένη. Καλή δύναμη και καλό αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ξερω αλλα νομιζω οτι τωρα πρεπει να γινει η μαχη. Να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για τη δουλεια μας. Αλλιως θα πεσουμε στο νεκριταφειο πανω. Αφηστε τους κακοπροαιρετους. Οι ρουφιανοι κι οι ταγματασφαλιτες δεν χωρουν αναμεσα μας. Οσοι πηδηξαν απ το καραβι (αποσπασμενοι και μεταταγμενοι) καλυτερα να σιωπησουν και να απεχουν απο αυτα που αφορουν τους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή οι αποσπασμένοι που ανήκουν? Δεν ειναι ΟΑΕΔ επειδή έχουν αποσπαστεί? Κι επιπλέονν γιατι τους Υπαλληλους του ΟΑΕΔ και μόνο? Σου φάνηκε ότι το δημοσίευμα μονο τον ΟΑΕΔ αφορούσε? Εκτος απο τους καθε λογης ρουφιανους, τα κακοπροαιρετα παρτακια που κοιτουν μονο το τομαρι τους είναι επίσης αυτά που πρέπει να μεινουν απεξω και να τους ξερασει το συστημα μονο του. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

      Διαγραφή
  6. Να ενημερώσω ότι συνδικαλιστές (όχι απο μεριάς του Γ. Μακρακη) ενημερώνουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας..Κι αυτό ακριβώς είναι που με ανησυχεί..Συνεχίστε τον αγώνα σας Γιώργο..γιατί από κάποιους άλλους βλέπω να τα κάνουν πλακάκια με τους κυβερνώντες και να μας οδηγούν στα βήματα του παράλογου σχεδιασμού τους...
    Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣυνδικΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ στο ΙΚΑ άρχισαν ήδη να καθησυχάζουν συναδέλφους,πως δεν τρέχει τίποτα κλπ κλπ.
    Συγκεκριμένων παρατάξεων προφανώς.
    Ο ρόλος του ταγματασφαλήτη ΜΙΑ ΖΩΉ.
    ΠΡΩΤΟΝ,ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ Μ ΑΥΤΟΥΣ.

    Και δεύτερον να ξέρουμε πως όσοι το χάλκεον χέρι,
    βαρύ του φόβου αισθάνονται,
    ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
    θέλει αρετή και ΤΟΛΜΗ η ελευθερία.
    Άιντε,
    γιατί ήδη άρχισαν οι ενστάσεις για τις απεργίες προτού καν τις ξεκινήσουμε.
    Π.ΚΑΠ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αγαπητέ και αγαπημένε Π.ΚΑΠ. κι εγώ έχω ένσταση για τις απεργίες. Θεωρώ ότι η απεργία δεν είναι πια το όπλο στο χέρι μας.Δεν θα καταφέρουμε τίποτε. Προτείνω κάτι πιο ριζοσπαστικό.Εθεσα μια πρόταση: να πέσουν οι ασφάλειες στα κεντρικά και να περιφρουρήσουμε τόσο το κτίριο όσο και τον αγώνα. Για να μην πω το: Στ άρματα στ άρματα εμπρός στον αγώνα ----κατά κυριολεξία----γιατί μόνο αυτό πια μας σώζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν πέσουν οι ασφάλειες θα πέσει το Ο.Π.Σ. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Δημοσθένη, να πέσει! Όταν λέμε αγώνας, εννοούμε αγώνας! Κανείς να μην περάσει! Αλλά παράλληλα, να είμαστε εκεί να ενημερώνουμε τον κόσμο ότι αυτό γίνεται για να κρατηθεί ζωντανό, το τελευταίο κομμάτι κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Εμείς που ζήσαμε δυο καταστροφές σε 2 χρόνια, ξέρουμε ότι με γιαλαντζί αγώνες, δεν κερδίζεις. Στον ΟΑΕΔ τώρα το αντιμετωπίζουν και πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, γιατί αυτός ο Οργανισμός είναι δικός τους και (τώρα πιά) και δικός μας.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά να πέσει ο ΟΠΣ. Δεν είμαστε στην παιδική χαρά, Δημοσθένη. όπως λέει και μια μαντινάδα: χωρίς νεκρούς η λευτεριά, ζάλο μπροστά δεν κάνει, γιατί η παντέρμη βρίσκεται, στου τουφεκιού την κάννη.
      όπου τουφέκι , οι αγώνες μας και όπου λευτεριά, το δίκιο μας.
      Εμείς οι δάσκαλοι των ΚΕΝΕ, που ζήσαμε δυο καταστροφές στα προηγούμενα 2 χρόνια, ξέρουμε πόσο εύκολα μπορούμε να το ξαναζήσουμε , να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους του ΟΑΕΔ και να τους εξηγήσουμε ότι με ημίμετρα ΔΕΝ κερδίζεις.

      Διαγραφή
  10. Πολυαγαπημενη μου και αγαπητη μου Ουρσουλα, εχω μια καλυτερη ιδεα. Τι λες να βαλουμε λουκετο για 15 μερες? Γουσταρεις? Φυγαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ.ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι πέντε τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου

    Πέντε είναι οι βασικές τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο σχέδιο νόμου:

    -δεν περιλαμβάνεται το άρθρο για τα νομικά πρόσωπα τα οποία μπορεί να καταργούνται, να συγχωνεύονται, να αναμορφώνονται ή και να μετατρέπεται το νομικό καθεστώς της σύστασής τους (από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ) .

    -Προστίθεται άρθρο που θα καθορίζει τα κριτήρια της αποτίμησης των προσόντων για τους υπαλλήλους που μετακινούνται σε άλλες διευθύνσεις και για όσους τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (κινητικότητα)

    -Προσδιορίζονται οι διαδικασίες εθελούσιας εξόδου και αναγνώρισης πλασματικών χρόνων προκειμένου να αποχωρήσουν υπάλληλοι «οικειοθελώς» από το Δημόσιο

    -Εντάσσεται στο νομοσχέδιο η συγχώνευση των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή με το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

    -Αλλάζουν οι ρυθμίσεις για το νέο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών, στη βάση παρατηρήσεων, κατά τη δημόσια διαβούλευση της αρχικής εκδοχής του σχεδίου νόμου η οποία ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί δεν έχει πιστωθεί σήμερα το επίδομα ανεργίας; Μέχρι τις 18:40 ο λογαριασμός μου ήταν κενός. Ανήκω στο κπα λαυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρουσια εδωσες εμπροθεσμα....Αλλο προβλημα δεν υπαρχει.....

      Διαγραφή
  14. ΝΑΙ Κ ΜΕΣΣΗΝΗ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ , ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΟΠΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΙ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ 15 ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ. ΟΛΟΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ Ο Λ Ο Ι ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ;;; ΤΙ ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.ΕΞΑΘΛΙΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ. ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
    τότε και μόνο όταν είναι εφικτές
    μα αν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
    άστες καλύτερα καθόλου μην τις λες.

    Οι ριζοσπαστικές δράσεις ΌΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
    Δεν κουβεντιάζονται στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή