oaednews

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

O Θ. Αμπατζόγλου θα συναντήσει τη Μέρκελ

  • Επίσημη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο κυρία Ανγκελα Μέρκελ θα έχει ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης στις 3 Ιουλίου. Πρόκειται για τη συνάντηση των υπουργών Εργασίας των 17 κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και την κυρία Μέρκελ. Θέμα τους το καυτό πρόβλημα της ανεργίας, που πλήττει -  περισσότερο ή λιγότερο - το σύνολο των χωρών της Ευρώπης. Και ιδιαίτερα το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, που λαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας.
  • Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο νέος διοικητής του οαεδ κ. Θ. Αμπατζόγλου, αρμόδιος για την υλοποίηση σειράς προγραμμάτων απασχόλησης, επιδοτούμενων από τα ευρωπαϊκά κοινωνικά ταμεία.
  • Ο κ. Βρούτσης φαίνεται να προετοιμάζεται ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη συνάντηση, στην οποία θα παρουσιάσει τις ιδιαιτερότητες του «ελληνικού προβλήματος», την κατάσταση της αγοράς εργασίας, την εκρηκτική αύξηση των ποσοστών τα τελευταία χρόνια, αλλά και τα προγράμματα που εφαρμόζονται με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
  • Τι προσδοκά ο έλληνας υπουργός από τη συνάντηση; Τη διαμόρφωση μιας κοινής κεντρικής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο σύνολο της ευρωζώνης. 
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου