oaednews

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΥ-ΟΑΕΔ

Παιδεία και Δημοκρατία δρόμοι παράλληλοι. Όταν η Παιδεία πλήττεται, πλήττεται και η Δημοκρατία και το αντίστροφο! Σήμερα, στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων, η Παιδεία, όπως και όλα τα βασικά κοινωνικά αγαθά, τελεί υπό "διωγμό".
 Όμως, «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο» (Αδαμάντιος Κοραής). Αντί η κρίση να μας κάνει όλους τουλάχιστον κατά τι σοφότερους και να μας οδηγήσει να ξεκινήσουμε την "ανοικοδόμηση" μέσα από τη στήριξη του εκπαιδευτικού συστήματος και των υπηρετούντων αυτό, η Κυβέρνηση επιλέγει το "σφυροκόπημα" της τελευταίας μας ελπίδας, της Παιδείας. Οι παιδαγωγοί των παιδιών μας ρίχνονται βορρά στα άγρια θηρία της λιτότητας των περικοπών, του εκφοβισμού και των απολύσεων ! Και στην άνιση αυτή μάχη που δίνουν για επιβίωση, χρειάζονται συμμάχους και όχι να αισθάνονται ότι πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες και ότι δεν φταίνε αυτοί για όλα τα κακώς κείμενα της χώρας. Δεν εμποδίζουν οι εκπαιδευτικοί το μέλλον των παιδιών μας με τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, αλλά αυτοί που επέλεξαν να ανακοινώσουν τα νέα σκληρά μέτρα, γιατί περί αυτού πρόκειται, λίγες μέρες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς και την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, προφανώς μεθοδεύοντας για μία ακόμη φορά την αφύπνιση του κοινωνικού αυτοματισμού. Η απόφαση δε περί επιστράτευσης μοιάζει να ήταν ήδη ειλημμένη προτού καν ανακοινωθεί η απεργία των εκπαιδευτικών! Ως εργαζόμενοι, ως γονείς και ως Έλληνες πολίτες, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που καθημερινά τους εμπιστευόμαστε ότι ιερότερο έχουμε, τα όνειρα των παιδιών μας, τα όνειρα της χώρας μας, και να αγωνιστούμε στο πλάι τους υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δημοκρατία! Αυτό είναι και το καλύτερο μάθημα που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Ας μην ξεχνάμε ότι παιδεία είναι η διαπαιδαγώγηση προς την αρετή από την παιδική ηλικία, που κάνει τον πολίτη να επιθυμεί και να αρέσκεται στο να γίνει τέλειος, να γνωρίζει δε να άρχει και να άρχεται με δικαιοσύνη (Πλάτων).

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, δηλώνει αλληλέγγυο στον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να στηρίξουν τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στην απεργία,

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο σήμερα Δευτέρα 13-5 στις 7 μμ, που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2),

 Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος                     Η Γ. Γραμματέας



Μακράκης Γεώργιος     Θεολόγου Φωτεινή

1 σχόλιο: