oaednews

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ο Ευ. Βενιζέλος στον ΟΑΕΔ με το σχέδιο του ΠαΣοΚ για την ανεργία

«Εχουμε στόχο να στηρίξουμε 700.000 θέσεις εργασίας» υποστήριξε
 Το σχέδιο του ΠαΣοΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας παρουσίασε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στον πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Ηλ. Κικίλια και τους αντιπροέδρους κ.κ. Εμ. Κοντοπάνο και Παν. Καρέλλα.


Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συνοδευόταν από τους κ.κ. Π. Κουκουλόπουλο, Γ. Κουτρουμάνη και Χρ. Πρωτόπαπα.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ, όπως είπε στις δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας, ενημέρωσε τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΠαΣοΚ για όλα τα σημαντικά ζητήματα του Οργανισμού, καθώς και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το προσεχές διάστημα.

Επίσης, παρουσίασαν τις τελευταίες προτάσεις του ΟΑΕΔ προς το υπουργείο Εργασίας για την υλοποίηση νέων προγραμμάτων, με σκοπό την απασχόληση ανέργων και κυρίως από οικογένειες χωρίς εργαζόμενους.

Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει το κόμμα του είναι να  εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό το ολοκληρωμένο, φιλόδοξο, όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα για την ανάσχεση της ανεργίας που έχει υποβάλλει το ΠαΣοΚ, γιατί το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η ανεργία, ιδίως για τις οικογένειες που είναι σε κατάσταση απόλυτης ανεργίας, γιατί δεν έχουν κανένα εργαζόμενο μέλος.

«Έχουμε ως στόχο», είπε ο κ. Βενιζέλος, «να στηρίξουμε 500.000 υφιστάμενες θέσεις εργασίας, σε κλάδους της ελληνικής οικονομίας που αυτή τη στιγμή είναι σε δύσκολη, οριακή θέση. Και πρέπει να περάσουμε τον "κάβο" αυτού του εξαμήνου γιατί είμαστε πριν από τη φάση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και έχουμε άμεση ανάγκη από 200.000 θέσεις προσωρινής απασχόλησης στους Δήμους με την κοινωφελή εργασία, στους φορείς της λεγόμενης κοινωνικής εργασίας, στον κοινωνικό τομέα, και βέβαια σε ορισμένες θέσεις μαθητείας στον ιδιωτικό τομέα».

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια, περίπου 1,3 δισ. ευρώ, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διαβεβαίωση που του έδωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ότι υπάρχει πλήρης διοικητική και επιχειρησιακή ετοιμότητα για να εφαρμοστούν τα προγράμματα αυτά, με απλό, αντικειμενικό, αδιάβλητο τρόπο, ώστε να έχουν κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτέλεσμα.
 
 
Το Βημα

3 σχόλια:

  1. Ποιός δουλεύει ποιόν?
    Αφησαν 1,5 εκ ανέργους και ήρθαν με σχέδιο να μας σώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια που ο Βενιζέλος ήξερε την λύση τόσο καιρό γιατί δεν την εφάρμοζε. Ε ρε μπάτσες που θέλουν............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "για τη διαβεβαίωση που του έδωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ότι υπάρχει πλήρης διοικητική και επιχειρησιακή ετοιμότητα για να εφαρμοστούν τα προγράμματα αυτά"
    Ναι, καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή