oaednews

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Αξιολόγηση 50.000 δημοσίων υπαλλήλων με συνοπτικές διαδικασίες

Με συνοπτικές διαδικασίες θα γίνει η αξιολόγηση 50.000 δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού, όπως ανακοίνωσε χθες ο Αντώνης Μανιτάκης στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ με τους οποίους συναντήθηκε, οι οργανισμοί του Δημοσίου θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 15000 απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2014.
Συμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Εθνους οι πρωτοι δημόσιοι υπαλληλοι που θα αποχωρήσουν μαζί με τους επίορκους θα προέλθουν απο 10 οργανισμούς στους οποίους θα κλείσουν ως τα τέλη του Μαΐου .
Το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περιλαμβάνει αρχικά το κλείσιμο 10 φορέων ιδιωτικού δικαίου και την απόλυση των εργαζομένων που απασχολούν μέχρι τα τέλη Μαΐου ως δείγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την τρόικα.
Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, στο πρώτο στάδιο θα μπουν στο μικροσκόπιο οι φάκελοι των εργαζόμενων ώστε να αποτιμηθούν τα προσόντα τους, αλλά και να γίνει έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου