oaednews

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ο.Υ. ΟΑΕΔ



Συνάδελφοι,

Αφού απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας όσο και στους εργαζόμενους (μέλη τους) οι οποίοι, παρά την οικονομική κρίση, παρά τις περικοπές και τα χαράτσια, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις Υπηρεσίες τους, ανταποκρίθηκαν για ακόμα μια φορά άμεσα στο κάλεσμά μας για βοήθεια ώστε να αποτρέψουμε την ψήφιση του απαράδεκτου Νομοσχεδίου που ανά πάσα στιγμή, θα μπορούσε να καταστήσει τον καθέναν από μας κατηγορούμενο για την παραμικρή παραδρομή ή το ανυπαίτιο λάθος, κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Στις 20 Μαρτίου, ημέρα της 3ωρης Στάσης μας και κάτω από την έντονη πίεση που ασκούσαν οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι των πέντε (5) Ομοσπονδιών, εποπτείας Υπουργείου Εργασίας, ο Υπουργός κ. Βρούτσης Ι. συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου, μας δέχτηκε στη Βουλή όπου του εκθέσαμε τα επί πλέον προβλήματα που μπορεί να επιφέρει σε βάρος μας ένα τέτοιο Ν/Σ σε μια εποχή που κυριολεκτικά η δημοσιοϋπαλληλική οικογένεια είναι σε διωγμό και η Τρόικα αναζητεί εναγωνίως υποψήφιους για απόλυση.

Το αίτημά μας ήταν ολική απόσυρση των πειθαρχικών διατάξεων δεδομένου ότι το ισχύον (πειθαρχικό) δίκαιο όχι μόνο δεν χρήζει συμπλήρωσης αλλά θεωρείται από τα πλέον αυστηρά της Ευρώπης.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό είχαμε στο πλευρό μας τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Τσικρικά …καθώς και τον Γεν. Γραμματέα κ. Ηλιόπουλο οι οποίοι τόνισαν το δίκαιο των αιτημάτων μας και στήριξαν τις θέσεις μας ως εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ.

Το αποτέλεσμα της ως άνω κοινής διαβούλευσης ήταν η υπόσχεση του Υπουργού ότι θα λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις μας και θα μας παρουσιάσει την επόμενη ημέρα το διαμορφωθέν κείμενο του Ν/Σ.

Πράγματι την επομένη, 21 Μαρτίου (ημέρα της 24ωρης απεργίας) μας παρέδωσε το νέο (τελικό) διαμορφωθέν Ν/Σ (το οποίο και έφερε για συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής) όπου και διαπιστώσαμε ότι είχε κάνει δεκτά τα αιτήματά μας και είχε αποσύρει όλα τα επίμαχα άρθρα.

Στην εν λόγω Επιτροπή της Βουλής είχαν κληθεί να τοποθετηθούν οι πρόεδροι των πέντε (5) Ομοσπονδιών. Για τον Οργανισμό μας τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, Κάρδαρης Γερ. όπου εκτός του θέματος των πειθαρχικών διατάξεων και άλλων ελάσσονος σημασίας έθεσε και το θέμα των εξόδων κίνησης για το οποίο είχε παραδοθεί σχετικό σχέδιο τροπολογίας στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων που είχαμε συναντήσει τις προηγούμενες ημέρες.

Συνάδελφοι,

Όπως αποδείχτηκε, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει ένας νόμος που θα εύρισκε εύκολα υποψηφίους για απόλυση υπαλλήλους, η δημοσιοϋπαλληλική οικογένεια είναι στο στόχαστρο. Άρα πρέπει να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες παρόμοιες άμεσες ή έμμεσες επιθέσεις.

Το διήμερο των κοινών κινητοποιήσεων των 5 Ομοσπονδιών απέδειξε ότι αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ενότητα και δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου