oaednews

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Aλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο στην εγγραφή στον ΟΑΕΔ

Αλλαγές έρχονται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας στον ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα θεσπίζονται μέτρα για την αποτελεσματικότερη ένταξη / επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και για το δικαιώμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ ως άνεργοι για ομάδες επαγγελμάτων που δεν είχαν το δικαιώμα.Συγκεκριμένα παρέχεται η δυνατότητα σε κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένους ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ασκούν ελευθέριο ή άλλο επάγγελμα, να κάνουν εγγραφή ως άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ
Επίσης η συμμετοχή των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ. ανέργων σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν αποτελεί λόγο διαγραφής τους από τα ανωτέρω μητρώα. Ο χρόνος της επαγγελματικής κατάρτισης δεν υπολογίζεται ως χρόνος ανεργίας.
Στην περίπτωση εγγεγραμμένων ανέργων που έχουν τύχει τακτικής επιδότησης ανεργίας και που κατά τη διάρκεια αυτής της επιδότησης παρακολουθούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, εφόσον η ημερήσια αποζημίωσή τους για την παρακολούθηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης υπερβαίνει το ύψος του καταβαλλόμενου επιδόματος ανεργίας, οι ημέρες παρακολούθησης των ως άνω προγραμμάτων αφαιρούνται από το χρόνο της εγκριθείσας γι’ αυτούς τακτικής επιδότησης ανεργίας.
Τέλος καθορίζονται, με υπουργική απόφαση, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των μη επιδοτούμενων ανέργων που εγγράφονται στα μητρώα του ΟΑΕΔ και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή των προαναφερομένων ρυθμίσεων

2 σχόλια:

  1. "Συγκεκριμένα παρέχεται η δυνατότητα σε κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένους ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ασκούν ελευθέριο ή άλλο επάγγελμα, να κάνουν εγγραφή ως άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ."

    Έτσι ήτανε και πριν ο νόμος. Η διατύπωση αλλάζει. Αν διαβάσετε το σχέδιο νόμου (άρθρο 30) θα διαπιστώσετε ότι δεν αντικαθίσταται ούτε τροποποιείται κάτι σε προγενέστερο νόμο. Απλά ο οαεδ ήτανε πριν παράνομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή