oaednews

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση του Π.Α.Μ.Ε. Υπουργείου Εργασιας



        ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Π.Α.ΜΕ στο
                                ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 ΜΕ ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 21/3 – 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑΔΙΟΥ 29
Το Υπουργείο Εργασίας αναδεικνύεται σε αιχμή του δόρατος για την προώθηση των βάρβαρων μέτρων που τσακίζουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. 
Με αλλεπάλληλα νομοσχέδια, αλλά και διαρροές από κυβερνητικούς λαγούς (βλ. Μέργος), ανοίγει το ένα μετά το άλλο όλα τα ζητήματα: διάλυση συλλογικών συμβάσεων, περιορισμός κατώτατου μισθού, νέα επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατροπή των υπαλλήλων σε πειθήνια στρατιωτάκια μέσα από το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την «αξιολόγηση», απολύσεις, περιορισμοί στο απεργιακό δικαίωμα,παραπομπή συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στα δικαστήρια, κτλ. Είναι τραγική αυταπάτη να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό, κάποια δήθεν «κοινωνική αποστολή» από το λεγόμενο Υπουργείο Εργασίας στις σημερινές συνθήκες κυριαρχίας των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Σε αυτές τις συνθήκες ολόκληρο το κράτος, μαζί και το συγκεκριμένο υπουργείο, δουλεύουν με ιερή ευλάβεια για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι αυτός ο στόχος που ΑΠΑΙΤΕΙ την ισοπέδωση των κατακτήσεων των εργαζομένων, των ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ παραγωγών του πλούτου – κερδών.
Το τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας αποτελεί ένα ακόμα αντεργατικό τερατούργημα. Αποτελεί τεράστιο ψέμα ότι το περιβόητο σύστημα «Αριάδνη» έρχεται για να λύσει φαινόμενα διαφθοράς στην κρατική διοίκηση. Είναι υποκρισία οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που για χρόνια καλλιέργησαν στο κράτος μηχανισμούς εξαγοράς και διάβρωσης συνειδήσεων, που διασπάθισαν τα αποθεματικά των Ταμείων και κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα, να εμφανίζονται τώρα ως σημαιοφόροι της «χρηστής διοίκησης». Ο στόχος είναι άλλος! Να γίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, μέσα από έναν μηχανισμό διαρκούς φόβου και ιδεολογικής τρομοκρατίας, υπάκουοι εκτελεστές της φιλο-επιχειρηματικής πολιτικής. Να μην τολμούν να αμφισβητήσουν την κυβερνητική πολιτική, γιατί θα βρεθούν άμεσα στον προθάλαμο της απόλυσης μέσα από μια απλή καταγγελία. Το σύστημα «Αριάδνη» θα δουλέψει χέρι-χέρι με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και με τα συστήματα ατομικής αξιολόγησης που σχεδιάζονται.
Το νομοσχέδιο ξεσκεπάζει και τη σαθρότητα των «δεσμεύσεων» της πολιτικής ηγεσίας: για «εξαίρεση» του υπουργείου από τις διαθεσιμότητες, για «νομική θωράκιση» των Επιθεωρητών Εργασίας, για παροχή εξόδων κίνησης, κτλ. Φυσικά, οι υπουργοί κάνουν «τη δουλειά τους», αξιοποιούν κάθε μέσο για να αποκοιμίζουν τους εργαζόμενους. Είναι βαριές όμως οι ευθύνες των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών που για μήνες μας παραμυθιάζουν με τις υπουργικές «δεσμεύσεις» για να αναβάλλουν επ’αόριστον όποια ουσιαστική κινητοποίηση στους χώρους του Υπουργείου. Κάθε συνάδελφος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα, γιατί οι ψευτο-δεσμεύσεις δεν έχουν τελειωμό (βλ. νέο οργανόγραμμα και δυνατότητα με υπουργικές αποφάσεις να καταργούνται τμήματα του ΣΕΠΕ), και να καταδικάσει αυτούς τους συνδικαλιστές.
Μόνο ένα ισχυρό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό θα μπορούσε να βάλει κάποια εμπόδια στην προώθηση αυτής της πολιτικής, μέχρι και να αμφισβητήσει τον ίδιο το ρόλο των κρατικών μηχανισμών ως υπηρετών του κεφαλαίου. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί όμως να γίνει αν δεν ξεμπερδέψουμε με τους «συνδικαλιστές» εκείνους που για χρόνια έβαλαν πλάτη στο να περνά η αντεργατική πολιτική, σπέρνοντας αυταπάτες ότι τα ζητήματα λύνονται με «κοινωνικό διάλογο», καλλιεργώντας προσμονές για επιδόματα - έξοδα κίνησης – «εξαιρέσεις» υπηρεσιών από τις αλλαγές, που στην πορεία αποδεικνύονται φτερό στον άνεμο, διαλύοντας από τα μέσα το συνδικαλιστικό κίνημα.
ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

2 σχόλια:

  1. Το τι πόλεμος έγινε να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις από τα ''ημέτερα'' κέντρα δεν λέγεται.
    Είχαμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε αν ισχύουν οι αποφάσεις της Ο.Υ.ΟΑΕΔ.
    Αν αυτά είναι τα νέα ήθη άστα βράστα.
    Η μόνη απάντηση πρέπει είναι η ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ συμμετοχή αύριο στην συγκέντρωση.
    Εκεί θα τους πονέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναδελφοι ... που κρατουσαν στο χερι τους χαρτια και γυριζαν την συγκεντρωση λεγοντας οτι τροποποιηθηκαν τα αρθρα ποιοι ηταν? Ποιος τους ενημερωσε αυτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή