oaednews

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

και η Leroy Merlin ?

Σε διαδικασία επανεξέτασης της στάσης της αναφορικά με τη συνολική παρουσία της στην Ελλάδα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Leroy Merlin.
Οι επικεφαλής της αλυσίδας ειδών οικιακού εξοπλισμού και ειδών DYI, μέλος του γαλλικού ομίλου εταιρειών Groupe Adeo, το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται εξαιρετικά προβληματισμένοι για την πορεία της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Στην αγορά το τελευταίο διάστημα έχει γίνει γνωστό πως η Leroy Merlin εμφάνισε δυσχέρειες που σχετίζονται με τον ομαλό εφοδιασμό σε εμπόρευμα και την εξυπηρέτηση οφειλών προς προμηθευτές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι επικεφαλής της αλυσίδας έχουν προϊδεάσει για τις προθέσεις τους τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται στην Ελλάδα και ήδη αναζητείται λύση από κοινού, με πιθανότερο σενάριο την αναστολή λειτουργίας κάποιων καταστημάτων, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
Η εταιρεία στις δύο τελευταίες δημοσιευμένες χρήσεις (2010 και 2011) εμφάνισε κύκλο εργασιών στα επίπεδα των 76 εκατ. ευρώ και ζημιές προ φόρων της τάξης των 7 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο το 2012 τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν αισθητά, με αποτέλεσμα οι συσσωρευμένες ζημιές που έφθαναν τα 27 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011, να αυξηθούν έτι περαιτέρω.
Η Leroy Merlin δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2005 και είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Groupe Adeo. Στην ελληνική θυγατρική (SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών), συμμετοχή 60% έχει Groupe Adeo και 40% ο επιχειρηματίας Παύλος Φουρλής, εξάδελφος του Βασίλη Φουρλή, προέδρου της Fourlis Συμμετοχών (ΙΚΕΑ – Intersport).
Λειτουργεί τέσσερα καταστήματα στην ελληνική αγορά (δύο σε Αθήνα, ένα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα), απασχολώντας πάνω από 550 εργαζομένους, και ένα στην Κύπρο. Το αρχικό πλάνο επέκτασης, σύμφωνα με όσα είχε γνωστοποιήσει προ τετραετίας ο Jean-Marc Hupe, γενικός διευθυντής της εταιρείας στη Ελλάδα, προέβλεπε τη δημιουργία δικτύου 15 καταστημάτων στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο, το οποίο και αναθεωρήθηκε δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στη χώρα.
Η Leroy Merlin αποτελεί μέλος της γαλλικής Adeo, έναν όμιλο που περιλαμβάνει 25 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των κατασκευών και του DYI, με παρουσία σε 13 χώρες.
capital.gr (N. Xρυσικόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου