oaednews

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Απολύσεις και διαθεσιμότητα... κάθε τρεις μήνες στο Δημόσιο

Μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του 2013, πηγές του υπουργείου Οικονομικών επαναφέρουν θέμα απολύσεων.Κι αυτό γιατί, όπως συζητήθηκε χθες κατά τη συνάντηση Σαμαρά – Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ένα από τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση είναι η παρουσίαση συγκεκριμένου σχεδίου για την αποχώρηση των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με δεδομένο ότι α) ακόμη δεν έχει προχωρήσει η μετακίνηση ούτε των 2000 υπαλλήλων που είχε αναλάβει ως δέσμευση η κυβέρνηση για το 2012, β) ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει λόγο για 10.000 κενά, είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μην απολυθεί σημαντικός αριθμός (15 με 17.000;) από τους 25.000.
Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα έρχεται στη χώρα μας περί τα τέλη Φεβρουαρίου και μέχρι τότε πρέπει αφενός να έχει οριστικοποιηθεί η μετακίνηση των 2000 υπαλλήλων και αφετέρου να στο πλαίσιο της τριμηνιαίας έκθεσης να υπάρχει έτοιμο το σχέδιο για την αποχώρηση των 25.000 υπαλλήλων.

Οργανογράμματα και δικαστικά «μπλόκα»
Και αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τα νέα (μειωμένα κατά 50%) οργανογράμματα των υπουργείων…
Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τα δικαστικά «μπλόκα» που μετά από προσωρινά γίνονται και οριστικά, όπως προκύπτει και από τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου.

1 σχόλιο:

  1. Ελπιζουμε οτι τωρα , μετα τις εκλογες ,οι συνδικαλιστες μας θα σταθουν στο υψος των περιστασεων και να μην γινει ουτε ΜΙΑ απολυση στον οργανισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή