oaednews

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Σώζονται 2.000 από τους 11.000 της διαθεσιμότητας






Με καθυστέρηση η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες τις κενές θέσεις που θα καλυφθούν από διοικητικούς υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης



Την έξοδο από το Δημόσιο μπορεί να δουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λόγω της καθυστέρησης στην ανακοίνωση των κενών θέσεων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Οι 2.423 κενές θέσεις σε νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕΠ, φυλακές, δικαστήρια και αστυνομικά τμήματα θα καλυφθούν από 1.891 διοικητικούς υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Νοέμβριο, και οι οποίοι έχουν διορία 20 ημερών να δηλώσουν τη θέση προτίμησής τους.



Το πράσινο φως μετακίνησης των υπαλλήλων άναψε με τη χθεσινή ανακοίνωση 2.423 κενών θέσεων από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη, η οποία εκδόθηκε χθες με μεγάλη καθυστέρηση. Εν τούτοις δεν έλειπε κι ένα θετικό σημείο, που αφορά 60 υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα λόγω κάλυψης βασικών αναγκών στις υπηρεσίες τους.



Η καθυστερημένη ανακοίνωση των κενών θέσεων συνοδεύθηκε όχι μόνο από τις αιχμές των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και κύκλων του ίδιου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ενδεικτική ήταν η αντίδραση του Βουλευτή, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος επισήμανε ότι το πρόγραμμα καθυστερεί λόγω του τρόπου που αντιμετωπίζεται από άλλους υπουργούς.



Περιθώρια επιλογής



Οι κενές θέσεις εν τέλει είναι 24% περισσότερες από τον αριθμό των υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα, ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής. Η επιλογή των κενών θέσεων, σε σύνολο περίπου 11.000, από το τριμελές συμβούλιο έγινε με το κριτήριο της κάλυψης υπηρεσιών αιχμής για τους πολίτες.



Οι διαθέσιμοι θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, όπως ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία, με στόχο την αποδέσμευση υπαλλήλων που σήμερα εκτελούν διοικητικά καθήκοντα. Στον κατάλογο των κενών θέσεων φιγουράρουν υπηρεσίες των υπουργείων:



*Εργασίας, όπως ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ,



*Δικαιοσύνης, όπως σωφρονιστικά καταστήματα, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία,

*Δήμων, όπως ΚΕΠ



*Δημόσιας Τάξης, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τροχαία, ώστε να απελευθερωθούν αστυνομικοί που εκτελούν διοικητικά καθήκοντα.



Από σήμερα, με τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αρχίζει η προθεσμία των 20 ημερών για την υποβολή αιτήσεων.


19/02/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου