oaednews

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Έρχεται νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ το επόμενο δεκαπαενθήμερο

Την κατάθεση νομοσχεδίου- εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου- που θα ρυθμίζει θέματα του νέου ΟΑΕΔ προανήγγειλε από την Ολομέλεια ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου που κυρώνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την παράταση λειτουργίας της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για εκκαθάριση του ΟΕΚ- ΟΕΕ (Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας).
 Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, την κατάργηση των καταχρηστικών συντάξεων, τη συνέχιση της χρηματοδότησης των βρεφονηπιακών σταθμών, την επιδότηση επιτοκίου για τα στεγαστικά δάνεια, αλλά και τη διατήρηση της χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, η διατήρηση της χρηματοδότησης αφορά σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Επί της ουσίας του νομοσχεδίου- που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια κατά πλειοψηφία- ο εισηγητής της ΝΔ, Ανδρέας Μαρίνος χαρακτήρισε απαραίτητη την παράταση στην λειτουργία της Προσωρινής Ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής, ενώ την αντίθεσή του στην κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, επανέλαβε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε και ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Α. Κεδίκογλου, καθώς και ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, υπό την προϋπόθεση να τηρηθεί η δέσμευση του υπουργείου για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον νέο ΟΑΕΔ. Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση φροντίζει μόνο για απολύσεις εργαζομένων. «Ναι» στην παράταση του έργου της Διοικούσας Επιτροπής είπε ο ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Κυρίτσης, άφησε όμως αιχμές για καθυστέρηση στο έργο της.
Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, τασσόμενος στο πλευρό τους και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.

8 σχόλια:

  1. ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΑΕΔ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ. ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΥΡΕΤΟΔΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΧΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ 2013. ΛΕΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηπως καποιος απο τους συνδικαλιστες που ψηφισαμε ξερει να μας ενημερωσει αναφορικα με το νομοσχεδιο ? ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη θεσσαλονίκη ο σύλλογος μόνο με το χορό δεν ασχολείται.
    Για καλύτερη ενημέρωσή σου σχετικά με τις ασχολίες του συλλόγου μπες στην ιστοσελίδα μας.
    http://enypoaedkdm.blogspot.gr/
    Όταν θα διοργανώσουμε το χορό μας ( κοπή πίτας ) λόγω του μεγάλου πυρετού που θα έχουμε θα σε παρακαλούσα να μας φέρεις και μερικές πετσέτες να σκουπιζόμαστε. ευχαριστώ...
    Αλεξιάδης Γιώργος ( ο Πρόεδρος της Ένωσης )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί εκπροσωποί μας για εξηγήστε μας τα παρακάτω: Με το νεο μισθολόγιο το ξέρετε ότι σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι έχουν υποστεί μειώσεις αποδοχών πάνω απο 25% (200 ευρώ απο έξοδα κίνησης εντός-100 ευρώ απο έξοδα εκτός-100 ευρώ υπερωρίες και ότι άλλο.)Αυτό βέβαια δεν έχει συμβεί πουθενά γιατι υπάρχει το ανώτατο πλαφόν μείωσης των 25% , σε μας τι συνέβη;Και μάλιστα αν δεν το γνωρίζετε φέτος οι άλλοι κλάδοι προτάσσοντας τους εφοριακούς πέτυχαν για το σύνολο του δημοσίου να παγώσει κάθε περαιτέρω του 25% μείωση και κρατήθηκαν έτσι στο διηνεκές επιδόματα ως προσωπική διαφορά. Σε μας φαντάζομαι, δόθηκε η αστεία δικαιολογία ότι όλα αυτά αποτελούν έκτακτες παροχές και όχι μισθός.Παροχές όμως που για να τις πάρεις πρέπει να βάλεις το αυτοκίνητό σου και με δικά σου έξοδα και να τρέχεις τα απογεύματα σου, και όχι ώς απλά ωραία και ζεστά επιδοματάκια. Παλέψαμε κάτι γι αυτά; ή κόβουμε πιτούλες. Εδώ και τώρα απαντήσεις από όλους που θέλουν να λέγονται δήθεν εκπροσωποί μας και δήθεν δίνουν τους αγώνες τους. Υ.Γ Τελικά το νομοσχέδιο για τον νέο ΟΑΕΔ τι θα περιέχει βρε συνδικαλιστάρες , ξέρει κανείς σας; Τώρα που να ρωτήσω τι σκοπεύετε να περάσετε με το νομοσχέδιο; ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι συνδικαλιστές μασ κοιμούνται.Η μάλλον μόνο την καρέκλα τους σκέφτονται.πέρα απο τις περικοπές που όλοι υποστήκαμε απο τον αλλο μηνα δεν θα έχουμε και ελέγχους.Οι ΟΕΚ, ΟΕΕ ακόμη και αυτοί που δουλεύουν στους Βρεφονηπιακους σταθμούς θα παίρνουν ελέγχους.Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχουμε πάνω απο 3-4 ελέγχουσ στην καλύτερη περίπτωση.Τελικά οι συνδικαλιστές το μόνο που τους καίει είναι να κάνουν τα ταξιδάκια τους και άντε το πολύ να μεριμνήσουν για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.Πρεπει τελικα να πάρουν τα @@@@ μας στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ BLOG ΚΕ ΜΑΚΡΑΚΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ,ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε ανώνυμε που σου φταίνε όλα και εξαπολύεις επίθεση κατά πάντων λες και κατέβηκες από τον Άρη. Είσαι βέβαιος γι αυτά που γράφεις; Ξέρεις το ύψος των απωλειών των εφοριακών ή των τελωνειακών; Σου είπαν κάποιοι μια χαζομάρα την ..έχαψες. Έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους οι άνθρωποι σχετικά με τα οικονομικά συν τη λαχτάρα που έπαθαν με το κλείσιμο των εφοριών κλπ.
    Όσο για μας, που μιλάς τόσο απαξιωτικά για τους εκπροσώπους σου στον Οργανισμό σαν να είναι υπεύθυνοι ακόμα και για μνημόνια, σε πληροφορώ για τα εξής:
    Σχετικά με τα έξοδα κίνησης, αφού απέτυχαν οι αρχικές προσπάθειές μας να συνεχίσουμε να τα παίρνουμε, όταν μας τα έκοψαν με πρόσχημα τον Ν. 4024/11, προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και περιμένουμε δικάσιμο. Εσύ τι άλλο θα έκανες; Π.χ. Σαν μέσο πίεσης θα σταματούσες να πηγαίνεις για ελέγχους, όπως υποστήριζαν κάποιοι να κάνουμε, για να αναγκάσεις το Υπουργείο να τα δώσει; Τέτοια εποχή που κάποιοι Φορείς περιμένουν σαν τα κοράκια να μας πάρουν το αντικείμενο; (όπως καταλαβαίνεις δεν θέλω να επεκταθώ δημόσια. Αν θες λεπτομέρειες πάρε με τηλέφωνο) Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζουμε τις προσπάθειες απευθυνόμενοι στη νέα ηγεσία του Υπουργείου.
    Σχετικά με το νομοσχέδιο, σε πληροφορώ ότι η Ομοσπονδία μας (η ομοσπονδία σου) από την πρώτη μέρα που στάλθηκε το κομμάτι του Ν/Σ που αφορούσε τον Οργανισμό μας στο Υπουργείο, έχει το πλήρες κείμενο και παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις όποιες προσθήκες ή αλλαγές επιχειρούνται. Για παράδειγμα αντιδράσαμε άμεσα για το άρθρο το οποίο υπάρχει σχετικά με τον τρόπο είσπραξης και απόδοσης των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ μέσω ΙΚΑ και απαιτήσαμε να αποδίδονται απευθείας στον Οργανισμό ώστε να πάψει να μεγαλώνει το γνωστό χρέος του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ καθώς και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης.
    Επίσης απαντώντας σε κάποιον άλλο ανώνυμο που τα έχει βάλει με το Σωματείο της Μακεδονίας επειδή κόβει λέει την πίττα και κάτι άλλες ανοησίες. Συνάδελφε όποιος κι αν είσαι έλεος!!! Δεν είναι κακό αυτό. Η ζωή συνεχίζεται. Ας συναντηθούν οι συνάδελφοι σε μια εκδήλωση, ας αλλάξουν απόψεις, ας δουλέψουν και 10 άνθρωποι σε μια ταβέρνα, μη βγάζεις τα απωθημένα σου με χαζές καταγγελίες.
    Συνάδελφοι επειδή οι μέρες είναι δύσκολες και η ψυχολογία όλων γενικώς των υπαλλήλων δεν είναι σε καθόλου σε καλή κατάσταση, κάνω έκκληση σε όλους για ψυχραιμία για καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική και κυρίως για λιγότερο μηδενισμό στις προσπάθειες που κάνουμε όλοι οι εκπρόσωποί σας.
    Κάρδαρης Γεράσιμος
    Πρόεδρος Ομοσπονδίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή