oaednews

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Βρήκαν δουλειά!

Κι όμως, στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας συνέβη κι αυτό. Βρήκαν δουλειά ακριβώς πάνω στο αντικείμενο που σπούδασαν, πριν ακόμη αποφοιτήσουν.

Είναι οι πτυχιούχοι του Τμήματος Σχεδιαστών και Τεχνολόγων Ξύλου και Επίπλου, του ΤΕΙ Λάρισας, με έδρα την Καρδίτσα. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το τμήμα, το 70% των αποφοίτων, που πήραν το πτυχίο τους τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν ήδη εξασφαλίσει εργασία σχετική με τις σπουδές τους. Το υπόλοιπο 13% είτε θα υπηρετούσε στο στρατό είτε θα συνέχιζε με μεταπτυχιακές σπουδές.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 45% όσων αποφοίτων εργάζονται ήδη είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη σημερινή τους εργασία. Οπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους, το 48% κατέληξαν στην επιλογή του συγκεκριμένου Τμήματος λόγω του ιδιαίτερου επιστημονικού αντικειμένου, και το 32% λόγω της καλής επαγγελματικής αποκατάστασης. Μόνο το 7,3% απάντησαν ότι η επιλογή ήταν τυχαία.
Στα πολύ θετικά του τμήματος οι απόφοιτοι τοποθετούν τους καθηγητές τους σε ποσοστό 86%, τον εργαστηριακό εξοπλισμό σε ποσοστό 21%, και τις κτηριακές εγκαταστάσεις σε ποσοστό 18%.
Οσον αφορά το προφίλ των αποφοίτων σε σχέση με την καταγωγή τους, αυτοί προέρχονται κυρίως από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Αττική, ενώ υπήρχαν και 3 απόφοιτοι από την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου