oaednews

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Εφτασε η ώρα των ΑΤΜ

Εφτασε η ώρα της αλήθειας για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Μπορεί η εικόνα να είναι θολή γύρω από το πόσοι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου και από ποιους φορείς βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, το ποσό του μισθού όμως που καταβάλλεται σήμερα ή τη Δευτέρα θα δείξει τι έχει συμβεί. Εάν μάλιστα είναι μηδενικό, θα σημαίνει κάτι παραπάνω…



Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν τεθεί οι διοικητικοί υπάλληλοι ΔΕ που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ και υπηρετούν σε υπουργεία, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λπ.



Με δεδομένο ότι οι πληρωμές γίνονται σε διαφορετικό χρόνο ανάλογα με τον φορέα και τη μορφή της σύμβασης εργασίας (μονίμου, αορίστου, ορισμένου), θα είναι δύσκολο να διαπιστωθεί από πότε θα ισχύσουν οι μειωμένες αποδοχές (75%) για τους υπαλλήλους που μπήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα.



Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, όπως του Δήμου της Αθήνας, όπου ο δήμαρχος Γ. Καμίνης κάλεσε χθες και προχθές τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους είπε ότι το πιθανότερο είναι να μην πληρωθεί κανείς από τους 1.800 υπαλλήλους αορίστου χρόνου.



Και αυτό, είπε, θα συμβεί λόγω της κατάληψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην υπηρεσία για να αποτραπεί η αποστολή στοιχείων για τη διαθεσιμότητα.



Σημειώνεται ότι τέτοια απειλή ακούγεται εδώ και μέρες από την πλευρά και άλλων δημάρχων.



Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δ. Αθηναίων Π. Νιάγκος μάς επιβεβαίωσε την απειλή του δημάρχου, αλλά εξέφρασε την απορία του διότι η κατάληψη αφορά μόνο την αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων για τη διαθεσιμότητα.



Ο κ. Καμίνης ζήτησε να λήξουν οι καταλήψεις διότι «δεν λειτουργεί τίποτε πλέον στον δήμο» και αναρωτήθηκε εάν παρά ταύτα οι εργαζόμενοι έχουν την απαίτηση να πληρωθούν κανονικά.



Ελαβε όμως απαντήσεις του είδους «μας έχετε ήδη κόψει το 50%» και επιφυλάχθηκε για τη θέση που θα τηρήσει απέναντι στους εργαζομένους.



Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αλλά και τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει πανελλαδικά στάσεις εργασίας, οπότε η έκκληση Καμίνη για λήξη τώρα των καταλήψεων ηχεί άκαιρη.



Πάντως, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι οι κατάλογοι πληρωμής όλων των εργαζομένων του έφυγαν χωρίς καμία αλλαγή, αφού ισχύει η απόφαση μη αποστολής στοιχείων για τους απειλούμενος με διαθεσιμότητα.



Διευκρίνισε όμως ότι «έχουν γίνει περικοπές αποδοχών για κάθε ώρα κατάληψης και στάσης εργασίας τις τελευταίες μέρες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου