oaednews

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τελευταίο Δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο

Κανονικά θα λάβουν το Δώρο Χριστουγέννων όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι  φέτος. Για τους δημοσίους υπαλλήλους, ωστόσο, και  για τους συνταξιούχους το φετινό θα είναι και το τελευταίο Δώρο Χριστουγέννων.

Για του εργαζομένους στον Ιδιωτικό τομέα η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου  και καταλήγει στην 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Όλοι εργαζόμενοι που εργάζονται από 1 Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου θα λάβουν στο σύνολο του το Δώρο Χριστουγέννων που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Όσοι εργαζόμενοι δεν εργάστηκαν ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου είτε λόγω οικειοθελούς αποχώρησης από την εργασία τους  είτε λόγω απόλυσης θα λάβουν ποσοστό του δώρου Χριστουγέννων .
Το Δώρο Χριστουγέννων δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα. Οι ποινές στην περίπτωση μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων μέχρι την 21η Δεκεμβρίου είναι η αυτόφωρη διαδικασία με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το πόσο δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου