oaednews

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Παραμένει προτεραιότητα η απασχόληση για την ΕΕ, αλλά με την ανεργία στα ύψη...

Οι ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα καταλήξουν μετά από μία διήμερη Σύνοδο, με την υπόσχεση να ενισχυθεί η σύγκλιση στις οικονομίες της Ένωσης, σύμφωνα με το προσχέδιο (draft) συμπερασμάτων της Συνόδου, που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Dow Jones Newswires.


"Εν όψει των θεμελιωδών προκλήσεων που αντιμετωπίζει, η οικονομική και νομισματική ένωση (EMU) πρέπει να ενισχυθεί και να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ευημερία, καθώς και τη σταθερότητα και μια βιώσιμη ευημερία", αναφέρεται στο κείμενο.

Το πρακτορείο Dow Jones Newswires επισημαίνει ότι τα προσχέδια αυτά των συμπερασμάτων, μπορεί να αλλάξουν σημαντικά πριν από την τελική τους έκδοση, στο τέλος των συνομιλιών.

Η EMU αναφέρεται τόσο στις 17 χώρες της ευρωζώνης όσο και στις υπόλοιπες 10. Υπήρχαν ανησυχίες ότι οι ηγέτες ίσως κάνουν λόγο για περισσότερη οικονομική ενοποίηση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, με τον κίνδυνο να "παραμεριστούν" οι οικονομίες εκτός ευρώ.

Ακόμη, η απασχόληση παραμένει προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόκειται να επισημάνουν οι ηγέτες των 27 της ΕΕ, σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων, οι ηγέτες της ΕΕ θα ανακοινώσουν ότι η Ένωση θα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Επίσης, θα σημειώνει ότι χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες  για τη δημιουργία φορολογικής πολιτικής για την ανάπτυξη, καθώς και ότι η ΕΕ θα πρέπει να καταλήξει άμεσα σε μια συμφωνία με την Ιαπωνία, στις συνομιλίες για το ελεύθερο εμπόριο.

Ακόμη, οι ηγέτες των 27 θα τονίσουν ότι η οικονομική και νομισματική ένωση θα πρέπει να ενισχυθεί, αλλά και ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ο «ξεκάθαρος» διαχωρισμός μεταξύ της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, και των εποπτικών λειτουργιών της.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου