oaednews

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα-θέλει αίμα

Διεκόπη η συνεδρίαση στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν έκανε πίσω όσον αφορά στις ριζικές αλλαγές στα εργασιακά και στις προαπαιτούμενες απολύσεις στο Δημόσιο.


Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπήρξε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμένουν στην απαίτησή τους για διαθεσιμότητα (απολύσεις) 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου.

Κατά την αποχώρησή του, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Κάντε λίγο υπομονή. Τα πράγματα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή». Στην ερώτηση «τελικά θα προτιμήσετε μειώσεις μισθών, αντί για απολύσεις;» απάντησε «προτιμώ να κάνω αυτό που πρέπει να γίνει».

Παράλληλα, κύκλοι του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι είναι πιθανό να υπάρξει αύριο νέα συνάντηση με την τρόικα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι επανάρχισαν, έπειτα από διακοπή μίας ώρας, οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στις οποίες αυτήν τη φορά συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. 

Στην Κριστίν Λαγκάρντ έστειλε ο Πόουλ Τόμσεν το σχέδιο συμφωνίας με την Ελλάδα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε υπουργούς.

Τα κύρια μέτρα είναι:

- βασικός κατώτατος μισθός
- ωριμάνσεις
- οικογενειακά επιδόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου