oaednews

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το "δίκτυο Αλληλεγγύης... αντιστέκεται στην ανεργία


Ανάσα σε 100 άνεργους Ρεθυμνιώτες που ανήκουν στις λεγόμενες, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, θα δώσει το πρόγραμμα δράσης που θ' αρχίσει να υλοποιείται μετά τα Χριστούγεννα στο νομό.
 
Σύμφωνα με την "αναπτυξιακή σύμπραξη" Ρεθύμνου, το παραγόμενο αποτέλεσμα του σχεδίου δράσης θα είναι η δημιουργία 65 θέσεων απασχόλησης και 15 επιχειρήσεων, εκ των οποίων 5 θα είναι στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.
 
Μία θέση εργασίας σε 100 συνολικά άνεργους Ρεθυμνιώτες θα προσφερθεί το επόμενο διάστημα μέσω του τοπικού σχεδίου για την ένταξη στην αγορά εργασίας κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, συνολικού προϋπολογισμού 530 χιλιάδων ευρώ, που θα υλοποιήσει η "αναπτυξιακή σύμπραξη" που συστάθηκε στο νομό για το σκοπό αυτό.  
 
Από τα 100 άτομα που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα, τα 45 είναι σε κατάσταση φτώχειας, 10 θα προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες, άλλα 10 θα είναι μετανάστες ή παλιννοστούντες, 10 θα είναι άτομα με αναπηρία και 25 θα είναι μακροχρόνια άνεργοι.
 
Επίσης από τα 100 αυτά άτομα τουλάχιστον το 50% θα είναι γυναίκες και τουλάχιστον το 25% θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών.
 
Η καταληκτική ημερομηνία για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι είναι η 22α Οκτωβρίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και παράταση.
 
 
 
neatv.gr – Στέλλα Μαθιουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου