oaednews

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Επιμένει η τρόικα στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων

Μετ' επιτάσεως πιέζει η τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ.


Σύμφωνα με Τα Νέα, οι εκπρόσωποι των δανειστών επαναφέρουν το αίτημα και ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία για το πως θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του συστήματος που σχεδιάζει η κυβέρνηση, είτε αυτό ονομαστεί εφεδρεία, είτε διαθεσιμότητα, είτε συνταξιοδοτική ωρίμανση.


Το θέμα επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς η τρόικα, ακολουθώντας σκληρή γραμμή, θέλει να ενισχύσει το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ με όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα σίγουρης απόδοσης, από περικοπές μισθών, συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων.
Επιπλέον, η μείωση του δημόσιου τομέα διατηρεί τον συμβολικό της χαρακτήρα για την τρόικα που θα ήθελε, μάλιστα, κατά προτίμηση να δει απολύσεις των υπαλλήλων στους φορείς που κλείνουν ή συγχωνεύονται.

Με δεδομένο όμως η κυβέρνηση έχει τραβήξει «κόκκινη γραμμή» στο θέμα των απολύσεων, οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά τουλάχιστον 150.000, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, με όποια μέθοδο κι αν αποφασίσει η κυβέρνηση και ότι θα υπάρξει ανάλογη εξο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου