oaednews

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Απολύσεις εδώ και τώρα


Ούτε μια ώρα δεν κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα.Στην σύσκεψη ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών.Η Τρόικα ζήτησε να προχωρήσουν τα μέτρα με αιχμή της απολύσεις στο δημόσιο δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε 35.000 εργαζόμενους.Δεν δέχονται μέτρα εφεδρείας και πρόωρης συνταξιοδότησης
 
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, τα μέτρα που η τρόικα φαίνεται να απορρίπτει είναι: 
 
1. Τη διοικητική μεταρρύθμιση. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις φορέων, φέρεται να επισήμαναν οι τροϊκανοί, δεν θα φέρουν από μόνα τους εξοικονόμηση, αν δεν γίνουν παράλληλα απολύσεις. 
Αλλά και για τη διαθεσιμότητα εξέφρασαν άποψη ότι είναι πολύ ακριβή έτσι όπως έχει σχεδιαστεί.
 
2. Την άμυνα. Η μείωση των εξοπλιστικών δαπανών θεωρήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, «κοροϊδία», δεδομένου ότι πρόκειται για αναβολή δαπανών και όχι για πραγματική μείωση. 
 
3. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η τρόικα δεν πιστεύει ότι η προβλεπόμενη εξοικονόμηση (735 εκατ. ευρώ) μπορεί να επιτευχθεί σύντομα.
 
4. Τα φάρμακα. Από τον τομέα της Υγείας προβλέπεται εξοικονόμηση 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των Ταμείων.
 
Για τις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης έχει προγραμματιστεί η συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της Τρόικα. Την Τετάρτη, 19 του μηνός, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση με τον Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της ομάδας δράσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της Ελλάδας.
 
alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου