oaednews

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

«Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στην ανεργία των νέων 15-24


Αυξημένη κατά 50% σε σχέση με το 2008 εμφανίζεται η ανεργία των νέων 15-24 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νεολαία, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat δείχνουν ότι τα υψηλότερα ποσοστά αφορούν την Ελλάδα (53,8%) και την Ισπανία (52,9%), ενώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πάνω από το 30% των άνεργων νέων βρίσκονται εκτός εργασίας για περισσότερο από ένα έτος.
Από ένα μέσο όρο 15% τον Φεβρουάριο του 2008, το ποσοστό της ανεργίας των νέων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει άλμα στο 22,5% τον Ιούλιο του 2012.
Η έκθεση της Επιτροπής, που καταρτίζεται ανά τρία έτη, ζητά να καταστούν η απασχόληση των νέων, η κοινωνική ένταξη, η υγεία και την ευημερία των νέων βασικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη νεολαία.
Πάντως, στην έκθεση διαπιστώνεται ότι τα κράτη-μέλη έχουν ενισχύσει τις πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα που απευθύνονται στους νέους σε σχέση με το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου