oaednews

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα κατά της ανεργίας των νέων

Πρόγραμμα 344 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, που πλήττονται ιδιαίτερα εν μέσω ύφεσης, ενέκρινε χθες η πορτογαλική κυβέρνηση.

Οπως εξήγησε ο υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιγκουέλ Ρέλβας, η πρωτοβουλία, από την οποία θα μπορούσαν να ωφεληθούν περίπου 90.000 άτομα, περιλαμβάνει τη δημιουργία επαγγελματικών stage, οικονομική βοήθεια για την πρόσληψη και την κατάρτιση, καθώς και στήριξη των επενδύσεων.
Το σχέδιο αυτό, που χρηματοδοτείται μέσω του επαναπρογραμματισμού των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης που διατέθηκαν στην Πορτογαλία, προβλέπει τη μείωση των φόρων επί της μισθοδοσίας μέχρι και 90% για 18 μήνες για τις εταιρείες που προσλαμβάνουν νέους μακροχρόνια ανέργους.
Λιτότητα
Δεσμευόμενη να εφαρμόσει ένα χωρίς προηγούμενο πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να λάβει ένα δάνειο 78 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η πορτογαλική κυβέρνηση αναμένει φέτος μια ύφεση 3% του ΑΕΠ και ένα ποσοστό ανεργίας ρεκόρ του 15,5%, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί στο 16% το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Απρίλιο, η ανεργία έφτασε στο 15,2% του ενεργού πληθυσμού και στο 36,6% για τους νέους κάτω των 25 ετών. Την περασμένη Δευτέρα η Πορτογαλία εξασφάλισε την ικανοποίηση των πιστωτών της μετά την τελευταία τριμηνιαία αξιολόγηση της εφαρμογής του σχεδίου ανάκαμψης, όμως η «τρόικα» αναγνώρισε ότι η αύξηση της ανεργίας «εμφανίζεται ως πιεστική ανησυχία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου