oaednews

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ


Μείζων θέμα όσον αφορά την λειτυργία του ΟΑΕΔ στην Κω , και του οποίου η σπουδαιότητα απασχολεί άμεσα πολλούς Καλυμνιους και ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία, ξέσπασε  στο νησί μας , προ ημερών,  σχετικά με την μη ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος ΟΑΕΔ με τις ενημερώσεις των καρτών ανεργίας περίπου 40 Καλυμνιων, παρά το γεγονός ότι οι όποιες  ενέργειες, έγιναν νόμιμα και εμπρόθεσμα.
Για αυτό τον λογο μάλιστα  πολλοί εκ των ενδιαφερόμενων, υπέβαλαν παράσταση διαμαρτυρίας, στα Γραφεία του ΟΑΕΔ στην ΚΩ, συνοδευμένο από την διαβαιβεωση των ανταποκριτών του ΟΑΕΔ στην Καλυμνο, που πιστοποιούσαν του λόγου το αληθές , ότι δηλαδή έγιναν όλες οι νόμιμες ενέργειες εκ μέρους των δημοτών !
Συγκεκριμένα, το μέγιστο πρόβλημα προέκυψε, πρόσφατα  όταν συμπατριώτες μας, οι οποίοι εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, και στην προσπάθεια τους να ανανεώσουν τις κάρτες ανεργίας τους , και ενώ ακολούθησαν όλες τις νόμιμες και εμπρόθεσμες ενέργειες , και παρά το γεγονός ότι όλες οι σχετικές ενδείξεις έδειχναν ότι ήταν σε ισχύ , το  ψηφιακό σύστημα του Γραφείο του ΟΑΕΔ στην ΚΩ , δεν είχε ενημερωθεί!!Θέμα το οποίο αναδύθηκε από τις δικαιολογημένες υποβολές ενστάσεων Καλυμνιων, που ενώ όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι δεν υπάρχει καμίας φύσεως εκρεμμοτητα, παρόλα αυτά , στο ψηφιακό σύστημα δεν είχαν καταχωρηθεί ...τελικά  ποτέ!
Με απλά λόγια,  στην Καλυμνο του 2012   δυστυχώς , κανείς δεν  μπορεί να εγγυηθεί  με σιγουριά , ότι οι όποιες ανανεώσεις καρτών για παράδειγμα αλλά  και άλλων παροχών  του ΟΑΕΔ προς του πολίτες,  μπορούν να διασφαλιστούν, και η επίλυση σε μόνιμη βάση της λειτουργίας του Γραφείου του ΟΑΕΔ στο νησί μας, αφού εκτός των άλλων ο συνδυασμός της υπηρεσίας με την εύρεση θέση εργασίας, προστάζει πρωτεύων σημασίας.
Υπηρεσία η οποία να θυμίσουμε ότι ΘΑ έπρεπε να υφίσταται στο νησί μας, τουλάχιστον εδώ και 25 χρόνια, αφού υπάρχει και σχετική ανάρτηση τους σε ΦΕΚ από το 1987!!!
Ένα θέμα το οποίο έπαιξε μάλιστα και κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, όταν με ανακοίνωση του ο πρωην υφυπουργός Τουρισμού & Πολιτισμού, κ. Νικητιαδης , στις 29 Μαρτίου  , είχε χαροποιήσει την Καλυμνιακη κοινωνία, όταν με δελτίο τυπου τόνιζε συν τοις αλλοις, ότι
«Προς επίλυση οδηγείται το πρόβλημα της παροχής των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο μετά τη συνεργασία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε και έγινε δεκτή η πρόταση του Δωδεκανήσιου Βουλευτή για παροχή κωδικού στον ανταποκριτή του ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο και της πλήρους ηλεκτρονικής διασύνδεσης και ένταξης της λειτουργίας του στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) του ΟΑΕΔ....»και που τελικά κατέληξε στον αέρα , σαν σαπουνόφουσκα και μάλιστα προεκλογική που την πήρε ο αέρας !!!
- N.M.
kalymniansvoice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου