oaednews

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

"Δεν μπορούμε να κάνουμε αξιολόγηση των μέτρων"


Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιπτώσεις της αναμόρφωσης του κατώτατου μισθού.


"Οι τελευταίες ρυθμίσεις είναι στην αρχή της εφαρμογής τους.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να υπάρξει οποιαδήποτε αξιολόγηση αυτών των μέτρων. Επομένως καλό είναι να περιμένουμε, γιατί πολύ περισσότερο δεν μπορεί κανένας να προβλέψει με ποιο τρόπο θα κινηθεί η αγορά τους επόμενους μήνες".
Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού σε δημοσιογράφο, με αφορμή τη  σημερινή συνάντηση με τον Επίτροπο Απασχόλησης της Ε.Ε. Λ. Άντορ.  
Επίσης, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στο επιτελείο του  κ. Άντορ  και τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων για τα προγράμματα απασχόλησης και σε σχέση με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
"Όπως είπε και ο κ. Άντορ έχουν γίνει αρκετά πράγματα έτσι ώστε να καταστήσουμε αυτό το πρόγραμμα βιώσιμο και να το διευρύνουμε. Μάλιστα στο νομοσχέδιο που καταθέσαμε πρόσφατα στη Βουλή υπάρχει ρύθμιση για την ενίσχυση της χρηματοδότησης. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό ωφελουμένων από ότι σήμερα που αφορά 65 χιλιάδες ωφελούμενους", τόνισε ο κ.  Κουτρουμάνης.
Σύμφωνα με αυτά που είπε ο υπουργός Εργασίας, ο Ευρωπαίος επίτροπος έθεσε επί τάπητος και το μεγάλο πρόβλημα, ίσως το μεγαλύτερο του τόπου, αυτό της ανεργίας.
"Όπως ήδη έχω πει πολλές φορές πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας και ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για τους νέους.
Η πρωτοβουλία του κ. Barroso είναι σε θετική κατεύθυνση καθώς και οι πρωτοβουλίες του κ. Άντορ για εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα επίσης είναι σε θετική κατεύθυνση.
Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου γιατί μέσα από την αναθεώρηση και την αναμόρφωση των προγραμμάτων κινείται σε θετική κατεύθυνση το θέμα της ενίσχυσης της απασχόλησης.
Είναι αυτονόητο ότι αυτή την περίοδο ειδικά, πρέπει να μεταφερθούν πόροι εκεί που πραγματικά υπάρχουν ανάγκες, από προγράμματα που δεν μπορούν να απορροφήσουν τα συγκεκριμένα κονδύλια", δήλωσε επίσης ο κ. Κουτρουμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου