oaednews

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ανακαλύπτοντας τη διαφθορά.. .


γράφει ο Γ. Μακράκης

Τον τελευταίο καιρό, εκτός από το σοκ των αλλαγών που επέβαλαν  στη ζωή μας, μέσα από την κάθε είδους μείωση των εισοδημάτων και της ποιότητας ζωής μας (όρος ανύπαρκτος πια) σοκαριζόμαστε και από τη διαφθορά  που δήθεν «ανακαλύπτουμε» και αποκαλύπτουμε στη δημόσια διοίκηση.

Εν προκειμένω,  για τον ΟΑΕΔ, αφού προηγήθηκαν δημοσιεύματα περί αναδιάρθρωσής του, μεταφορά αρμοδιοτήτων  του σε ιδιώτες και απολύσεις προσωπικού, ακολούθησε και η αποκάλυψη περί διεφθαρμένων υπαλλήλων, για υποθέσεις μάλιστα γνωστές εδώ και χρόνια και οι οποίες έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Τυχαίο; Δε νομίζω… Γνωστό το κόλπο! Πρώτα απαξιώνουμε με κάθε τρόπο και μετά παραχωρούμε, εκποιούμε.
Όταν ανακαλύπτει, όμως, κανείς τον τροχό, αφού πρώτα τον έχει αφήσει - ενδεχομένως και σπρώξει - να διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα, τότε η ανακάλυψη δεν έχει τόσο αξία, έχει περισσότερο σκοπό! Και ο σκοπός είναι ο τροχός να ισοπεδώσει, να αλέσει, να τροχίσει…

2 σχόλια:

  1. καλό το αρθρο σου Γιώργο Μακράκη ας ΜΗΝ τους αφησετε-αφησουμε λοιπον. τωρα ο καθενας θα δείξει τι αγώνα θα κάνει. αυτο θα μεινει στο ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...δεν χρειάζεται να εφεύρουν λόγους για να μας απολύσουν δήθεν διαφθορες, δηθεν ΕΔΕ, δηθεν να΄χαμε να λεγαμε....αμα ο καβαλος του παντελονιου τους εχει περιεχόμενο...ας μας απολυσουν πχ επειδη το ονομά μας αρχίζει απο λ,ή π όχι να εφευρίσκουν παραπτώματα πριν ολοκληρωθουν οι ενεργειες....
    ας κάνουν λιγο υπομονη θα φυγουμε και μονοι μας....αλλά οχι με ρετσινιά ρε φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή