oaednews

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δύσκολη η συγχώνευση ΟΕΚ και ΟΕΕ στον ΟΑΕΔ


Στις 29 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως(ΦΕΚ) η συγχώνευση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με εκπροσώπους εργαζομένων του οργανισμού εργατικής κατοικίας, ίσως η μεταρρύθμιση να ηχεί όμορφα στα αυτιά του κόσμου, ωστόσο υπάρχου πολλά ερωτηματικά και απορίες, στα οποία κανείς για την ώρα δε μπορεί να δώσει απάντηση. «Υπάρχουν οι απορίες δικαιούχων επιδότησης ενοικίου στις οποίες δε μπορούμε να απαντήσουμε. Όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον ΟΑΕΔ τότε θα υπάρχουν οι απαντήσεις, ωστόσο εκτιμούμε ότι θα αργήσει καθώς η διαδικασία είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη» τόνισε η μηχανικός του ΟΕΚ Χαλκιδικής Δήμητρα Κόκκινου.
Ωστόσο το μείζον ζήτημα εξακολουθεί και είναι τα παραχωρητήρια, οι οριστικοί τίτλοι των εργατικών κατοικιών. «Κανένας δε γνωρίζει με σαφήνεια, δε μπορεί να απαντήσει τι μέλλει γενέσθαι με αυτό το ζήτημα, ούτε καν στην Αθήνα» είπε η κ. Κόκκινου.
Χωρίς δικαίωμα υπογραφής και σφραγίδας ο ΟΕΚ Χαλκιδικής
«Εμείς ως γραφεία του ΟΕΚ Χαλκιδικής δεν έχουμε δικαίωμα υπογραφής. Εάν έρθει κάποιος δικαιούχος προγράμματος, εάν έρθει κάποιος για υπόλοιπο δανείου και μας ζητήσει ένα απλό και τυπικό πιστοποιητικό ή ένα έγγραφο δε μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε. Το μόνο που έχουμε είναι ένα πρωτόκολλο εισερχομένων για να καταγράψουμε το αίτημα που θα μας υποβληθεί» είπε η μηχανικός του ΟΕΚ.
Επίσης σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις όλες οι κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ(η Χαλκιδική έχει τρεις: Πολύγυρος, Μουδανιά, Αρναία) δε θα «υποδεχτούν» τις αντίστοιχες των ΟΕΚ και ΟΕΕ. Αυτό θα αποφασισθεί από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος μέχρι να υλοποιηθεί η διαδικασία.
«Δεν θα χαριστούν δάνεια»
Προβλήματα υπάρχουν και με αυτούς που δεν ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των αιτήσεων τους και δεν εγκρίθηκαν οι επιδοτήσεις ενοικίου τους. Ακόμα όσοι θέλουν να εξοφλήσουν τα δάνεια τους και να προβούν σε άρση της υποθήκης, πάλι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. «Ο κόσμος δεν έχει δυστυχώς την ενημέρωση που πρέπει, δεν κατάλαβε τι έγινε, δεν πρόκειται να του χαριστούν δάνεια. Αντίθετα ενώ μέχρι τώρα ο ΟΕΚ ποτέ δεν προχώρησε σε πλειστηριασμούς, τώρα με τις τράπεζες θα ισχύσουν άλλα δεδομένα» επεσήμανε η κ. Κόκκινου.
Ακόμα και αυτοί οι οποίοι δε χρειάστηκαν ποτέ να λάβουν κάποια ενίσχυση μέσω προγράμματος κτλ, είχαν θεμελιώσει δικαίωμα, έχοντας τα αντίστοιχα ένσημα. Τώρα με τον ΟΑΕΔ δε θα μπορούν να το κάνουν αφού ως φορέας δε θα έχει το δικαίωμα να υλοποιήσει νέα προγράμματα, σύμφωνα με τη μηχανικό του ΟΕΚ Χαλκιδικής.
xalkidikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου