oaednews

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Καψής: Βέβαιες οι απολύσεις στο Δημόσιο


«Το ότι θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο είναι βέβαιο, αυτό έχει συμφωνηθεί. Ομως, θα γίνει μετά από αξιολόγηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και σημείωσε ότι θα γίνουν 15.000 απολύσεις υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα θεσπιστούν μεταβατικές διατάξεις για τους εργαζομένους στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, οργανισμοί οι οποίοι καταργούνται.

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Καψής υπογράμμισε επίσης ότι «δεν είναι καμιά κεραμίδα ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο. Θα πρέπει να κλείσει το έλλειμμα, άρα θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα» ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση πώς θα περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα».
«Η εκτίμηση είναι ότι κάποια στιγμή το 2013, η οικονομία θα πάρει μπροστά», είπε και σημείωσε ότι «ο ένας χρόνος είναι ο πολύ δύσκολος- όταν θα αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία, τα πράγματα θα βελτιωθούν».
Επίσης, υποστήριξε ότι «αντί να κόβονται θέσεις εργασίας, μειώνονται οι μισθοί», αφού, όπως σημείωσε «δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να κρατηθούμε στην ευρωζώνη».

1 σχόλιο:

  1. Μα τι ωραία που τα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
    Βέβαια αφορούν την ζωή άλλων και όχι την δική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή