oaednews

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Oι ψηφοφορίες της Τρίτης και της Τετάρτης


Λίγες ώρες πριν την ψήφιση των κρίσιμων ρυθμίσεων για τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές, ο Λουκάς Παπαδήμος συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο.  Στις επόμενες 4 ημέρες θα πρέπει να εκδοθούν επίσης  δεκάδες εγκύκλιοι που θα ρυθμίζουν μεταξύ άλλων την κατάργηση της μετενέργειας, το πάγωμα των ωριμάνσεων στις συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα, την κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας, το κλείσιμο ΟΕΚ και ΟΕΕ, τα έργα του ΠΔΕ που θα περικοπούν, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και το άνοιγμα 20 κλειστών επαγγελμάτων. 

Ο κ. Παπαδήμος θα τονίσει στους υπουργούς την κρισιμότητα των ψηφοφοριών στην Βουλή αλλά και την ανάγκη κάθε υπουργείο να προχωρήσει απαρέγκλιτα τον προγραμματισμό που απορρέει από το νέο πρόγραμμα. 

Για τα θέματα που αφορούν την αυστηρή τήρηση του νέου προγράμματος ανά υπουργείο θα τοποθετηθεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο υπουργός Οικονομικών θα εξειδικεύσει τους στόχους που έχουν τεθεί σε κάθε υπουργείο χωριστά και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί. 

Ένα ακόμη θέμα που θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο είναι ο νέος οικοδομικός κανονισμός, με εισηγητή τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη. 


Την ίδια ώρα, οι ψηφοφορίες της Τρίτης και της Τετάρτης θα κρίνουν και την επιστροφή ή όχι των διαγραφέντων από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου