oaednews

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ:Αποδίδουν οι πολιτικές απασχόλησης!!!

Φανταστείτε να μην απέδιδαν!
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Φραγκίσκου Παρασύρη σχετικά με την αναγκαιότητα υλοποίησης  ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης για την ανάσχεση της εντεινόμενης ανεργίας, ο Υπουργός Εργασίας  κ. Γ Κουτρουμάνης επισημαίνει ότι  η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά    από 15,7% του ΑΕΠ το 2009, στο 10,6% το 2010, συνδυάστηκε με την δραστική μείωση  του  μη μισθολογικού  κόστος, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, με σκοπό να προστατευτεί  η υφιστάμενη παραγωγική απασχόληση καθώς και να τονωθεί  η ζήτηση εργασίας.  
        

Με βάση τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία, τα εν λόγω προγράμματα συνέβαλαν στην προστασία περίπου 300.000 θέσεων απασχόλησης και στην επαγγελματική ένταξη 80.000 ανέργων, υπογραμμίζει  ο Υπουργός.           


Επιπλέον δρομολογήθηκαν  ειδικά προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας για την απασχόληση, εντός του 2011, 57.500 ανέργων.            

Εφαρμόστηκαν ολοκληρωμένα προγράμματα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του τοπικούς κοινωνικούς εταίρους, για την ενδυνάμωση των τοπικών πρωτοβουλιών ανάπτυξης και απασχόλησης.  Οι δράσεις αυτές  μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012, θα συμβάλλουν στη δημιουργία 40.000 θέσεων απασχόλησης.                                              

Ο υπουργός Εργασίας κατέληξε λέγοντας ότι «η δημοσιονομική πειθαρχία θα πρέπει να συνδυασθεί με νέες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που θα ανοίξουν, σταδιακώς, το δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη και την πρόσβαση όλων στην παραγωγική απασχόληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου