oaednews

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Θα μας τρελάνουν :Ψήφισαν το μνημόνιο που ξεκάθαρα περιλάμβανε την κατάργηση των ΟΕΚ και ΟΕΕ και μετά υποβάλλουν αναφορές στη βουλή!


 Κατά της κατάργησης του ΟΕΚ και του ΟΕΕ και ο Ε. Δαμιανάκης Αναφορά στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς
Στην κατάθεση αναφοράς στη Βουλή, προς τους συναρμόδιους υπουργούς, με την οποία αναδεικνύει την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας της Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Ευτύχης Δαμιανάκης. 

Ο κ. Δαμιανάκης εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης των δύο οργανισμών, επισημαίνοντας ότι ασκούν κοινωνική πολιτική, στηρίζοντας για δεκαετίες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους. 
Οι συνέπειες από τη διακοπή της λειτουργίας τους θα είναι πολύ σοβαρές, τη στιγμή που τα οφέλη από μια τέτοια ενέργεια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα. Η αναφορά έχει ως αποδέκτες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.
Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανάκη, "Οι δύο οργανισμοί δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς οι πόροι τους προέρχονται από εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, ανταποδίδοντας μάλιστα στο πολλαπλάσιο στους δικαιούχους. Ο ΟΕΚ στα 55 χρόνια λειτουργίας του έχει στεγάσει 700.000 οικογένειες, ενώ κάθε χρόνο χορηγούσε 10.000 δάνεια και επιδότηση ενοικίου σε 120.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. 
Σήμερα είναι υπό ανέγερση 20 οικισμοί πανελλαδικά. Η Εργατική Εστία ιδρύθηκε πριν από 80 χρόνια από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. 
Σήμερα λειτουργούν 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί σε ολόκληρη την Ελλάδα, που φιλοξενούν περίπου 2.000 παιδιά, μέσω των προγραμμάτων (κοινωνικός τουρισμός, εκδρομικά προγράμματα, θεατρικά εισιτήρια, δελτία αγοράς βιβλίων  κ.ά.), συμβάλει αποφασιστικά στην τόνωση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (2.700 ξενοδοχειακές μονάδες και χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις) και των εργαζομένων σε αυτές, ενώ ενισχύεται αποτελεσματικά η πολιτιστική παραγωγή. 
Ειδικότερα, όσον αφορά το νομό Χανίων, κάθε χρόνο επιδοτούνται από το πρόγραμμα του ΟΕΚ 1.600 ενοικιαστές, χορηγούνται 350 δάνεια (για αγορά-ανέγερση πρώτης κατοικίας, αποπεράτωση-επισκευή κατοικίας), ενώ ο Οργανισμός διαθέτει οικόπεδα 55 στρεμμάτων και καταστήματα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.
 Η Εργατική Εστία διαθέτει ετησίως 4.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού, 2.000 θεατρικά εισιτήρια και 1.800 δελτία αγοράς βιβλίων, 45 τουριστικά καταλύματα λειτουργούν αποκλειστικά μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, ενώ 200 δικαιούχοι μετέχουν στα οργανωμένα εκδρομικά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου