oaednews

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ελπίδα για τους εργαζόμενους ΟΕΚ και ΟΕΕ


Ένα «φως αισιοδοξίας» φαίνεται στην άκρη του τούνελ για τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Αυτό συνίσταται στη μεταφορά τους στον ΟΑΕΔ ή στο ΙΚΑ, οργανισμούς με τους οποίους θα συγχωνευτούν ο ΟΕΕ και ο ΟΕΚ, χωρίς να καταργηθούν ουσιαστικά οι κοινωνικές υπηρεσίες και χωρίς να σταματήσουν οι εισφορές των εργαζόμενων.

«Είναι μια πρόταση που την υποστηρίζουμε» τόνισε στην αντιπροσωπεία των εργαζόμενων του ΟΕΚ που πήγαν να τον συναντήσουν χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚΘανάσης Οικονόμου, συμπληρώνοντας ότι από Τρίτη-Τετάρτη είναι πιθανό η πρόταση να διατυπωθεί και επίσημα από την κυβέρνηση.  
Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν και με το βουλευτή της ΝΔΣταύρο Καλογιάννη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων για την ενδεχόμενη ενοποίηση των δύο οργανισμών με τον ΟΑΕΔ: «Θα είχε θετικά αποτελέσματα αν ο στόχος είναι αποδεδειγμένα η βελτίωση της λειτουργίας και η αναβάθμιση των κοινωνικών παροχών στους δικαιούχους. Ταυτόχρονα, εκφράζονται επιφυλάξεις για το εάν είναι εύκολο να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένας τόσο μεγάλος οργανισμός»
 Φως και για τον παιδικό σταθμό
«Φως» όμως φαίνεται και για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού  της Εργατικής Εστίας. Ο οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Ιωαννιτών παρενέβη μέσω του προέδρου του Φίλιππα Τσουμάνη, ο οποίος με έγγραφο που απέστειλε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη ζητάει να παραχωρηθεί ο σταθμός στον Δήμο, μαζί με το προσωπικό του, με μετάταξη. Αυτά, σε περίπτωση που τελικά οριστικοποιηθεί το κλείσιμο του σταθμού.
«Η παρέμβασή μας αυτή, έχει στόχο να λύσει ένα πρόβλημα, πριν ακόμη αυτό δημιουργηθεί. Ο Δήμος παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσπαθεί να παρεμβαίνει άμεσα με όσες δυνατότητες έχει ώστε να αναπτύξει ένα δίχτυ προστασίας, στις σημερινές ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που ζούμε», τόνισε ο κ. Τσουμάνης.
Οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στους δρόμους των Ιωαννίνων την Πέμπτη το βράδυ, ζητώντας να μην κλείσουν οι οργανισμοί, ενώ συνεδρίασαν ξανά προκειμένου να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Επίσης, ο κ. Τσουμάνης συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη του ΙΚΕΑ και συμφώνησε μαζί τους να αναλάβει ο Όμιλος Φουρλή την κάλυψη όλου του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί για τον ξενώνα αστέγων. Παράλληλα ο ίδιος Όμιλος έκανε γνωστό ότι αναλαμβάνει την τροφοδοσία του Καταστήματος Αλληλεγγύης που λειτουργεί ο ΟΚΠΑΠΑ, για όλη τη διάρκεια του 2012.
agon.gr

1 σχόλιο:

  1. Παιδιά δεν θέλω να είμαι η Κασσάνδρα, αλλά προσέξατε ότι κανείς δε διάβασε το μνημόνιο. Το οποίο λέει ότι κλείνουν οι Οργανισμοί και το προσωπικό απολύεται. Πέρα απ αυτό γιατί δεν μας λένε, πού θα χωρέσουν και ποιοί. το ΙΚΑ καταργεί τμήματα και μαζεύει το προσωπικό, ο ΟΑΕΔ θα υπάρχει αύριο? Κάπως έτσι πήραμε τους απολυμένους της ΟΑ και τώρα ξαναείναι άνεργοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή