oaednews

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Θυσία στο βωμό του μνημονίου οι υπάλληλοι ΟΕΚ και ΟΕΕ

ΔΕΛΤΊΟ ΕΙΔΉΣΕΩΝ ΑΝΤΈΝΑ
Οι 1.700 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας που κλείνουν θα αποτελέσουν την πρώτη θυσία στο βωμό του μνημονίου. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το αποσπασμένο στα εργατικά κέντρα όλης της χώρας προσωπικό τους.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την υλοποίηση των απολύσεων θα στηριχτεί σε δύο πυλώνες: Αυτόματη έξοδος από το Δημόσιο για τους εργαζόμενους σε αυτοτελείς οργανισμούς-υπηρεσίες που θα καταργηθούν και απομακρύνσεις μέσω αξιολόγησης.
Δίνοντας το στίγμα της παρέμβασης, κυβερνητικές πηγές καθιστούσαν σαφές ότι όλοι βρίσκονται κοντά στην κόκκινη γραμμή.
Ήδη το καμπανάκι έχει χτυπήσει για περίπου 1180 απασχολούμενους στα 59 δημόσια ΚΤΕΟ, για τα οποία κυβερνητικά στελέχη εισηγούνται να προχωρήσει το κλείσιμό τους ακόμη και πριν τις εκλογές. Από τη δίνη των απολύσεων απειλείται το ανθρώπινο δυναμικό στα παραρτήματα του ΟΑΕΔ που θα κλείσουν, όσοι δουλεύουν σε μικρά περιφερειακά ΤΕΙ που δεν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των σπουδαστών, καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι σε μικρά νοσοκομεία στην επικράτεια.
Στο μέτωπο της αξιολόγησης κομβικής σημασίας είναι η συνάντηση της προσεχούς Παρασκευής που θα έχει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες. «Αγκάθι» αποτελεί η επιλογή του προσώπου που θα λαμβάνει την τελική απόφαση για το ποιοι υπάλληλοι «κόβονται» από την αξιολόγηση και θα απολύονται - με δεδομένη την ύπαρξη συνέντευξης και γραπτής δοκιμασίας - καθώς επίσης των αντιδράσεων που θα προκαλούσε εάν τη διαδικασία τρέξουν οι προϊστάμενοι τμημάτων και διευθύνσεων.
Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι το θετικό ή αρνητικό πρόσημο στην αξιολόγηση να μπαίνει από ιδιώτες που θα αναλάβουν το έργο με προγραμματική συμφωνία. Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τάσσονται υπέρ ενός τρόπου που «να μη δημιουργεί αμφισβητήσεις και να μην αφήνει την αίσθηση κομματικών αποχρώσεων».
Οι δανειστές μας έχουν ζητήσει οι αλλαγές στο κράτος να στηριχτούν στο τρίπτυχο «λιγότερες δομές, μικρότερο μισθολογικό κόστος, μειωμένο προσωπικό».

1 σχόλιο:

  1. Αυτά τα λίγα για να σταματήσουν μερικοί συνάδελφοι να νομίζουν ότι η φωτιά δεν θα φτάσει στην αυλή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή