oaednews

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κάποιος να φυλάει ... τα εξοχικά των βουλευτών!

Του Θάνου Περβολαράκη

Μια ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο facebook κινητοποίησε τις υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.


Ήταν το μήνυμα που έγραψε στον «τοίχο» της μια γυναίκα -όπως τουλάχιστον εμφανίζεται στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης – μέσα από το οποίο η χρήστης καλούσε τους υπόλοιπους χρήστες και φίλους της στο facebook να... συσπειρωθούν προκειμένου να επιτεθούν σε πολιτικά γραφεία και σε σπίτια βουλευτών, υπουργών και γενικότερα πολιτικών.

Το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα που εστάλη πριν λίγες ημέρες και πριν τη ψήφιση του μνημονίου φόβισε την ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία με επείγον σήμα της προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας και του Ηρακλείου ζητούσε τη λήψη έκτακτων μέτρων, δηλαδή τη φύλαξη όλων των πολιτικών γραφείων αλλά και των σπιτιών των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου στο σήμα που έστειλε προς τα αστυνομικά τμήματα του Ηρακλείου ανέφερε και το ηλεκτρονικό μήνυμα της άγνωστης γυναίκας που ουσιαστικά κινητοποίησε την Αστυνομία και το οποίο είχε εντοπίσει λίγα 24ωρα πριν εξειδικευμένος στη σύγχρονη τεχνολογία αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία ασφαλείας της Αθήνας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή τη φορά αστυνομικοί περιφρουρούσαν τα σπίτια των πολιτικών που βρίσκονται ακόμη και σε μακρινά χωριά, στα οποία οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι δεν κατοικούν, αλλά τα επισκέπτονται σπανίως. 

Είναι ενδεικτική η περίπτωση Ηρακλειώτη βουλευτή ο οποίος κατάγεται από χωριό του Ηρακλείου όπου βρίσκεται και το πατρικό του σπίτι, το οποίο ο ίδιος επισκέπτεται όταν έχει ελεύθερο χρόνο και κυρίως την περίοδο των εορτών και το καλοκαίρι. 

Κι όμως το σπίτι αυτό κλήθηκαν να το περιφρουρούν αστυνομικοί παρά το γεγονός ότι απέχει αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και ήταν βέβαιο εξ αρχής ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν παρατράγουδα. Οι αστυνομικοί κλήθηκαν επίσης να προσέχουν τα σπίτια και τα γραφεία ακόμη και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων κομμάτων στα οποία δεν είχαν εκφραστεί καν φόβοι για επικείμενες επιθέσεις από αγνώστους.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου