oaednews

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η ανεργία αφήνει χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ» ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
Με την ανεργία στην Ελλάδα να «καλπάζει», ειδικότερα δε τη χρόνια εκδοχή της να εξελίσσεται σε κοινωνική μάστιγα, όλο και περισσότεροι πολίτες στερούνται της πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού η αφαίρεση της δυνατότητας στην εργασία, τους εξωθεί στην απώλεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης.





Λαμαβάνοντας υπόψη πως ένας απολυμένος εργαζόμενος διατηρεί την ασφαλισιτκή κάλυψή του για δύο σχεδόν χρόνια (βλ. εδώ τι ισχύει) από την ημέρα απόλυσής του, πλέον χιλιάδες άνθρωποι δεν διαθέτουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις ιατρικές και νοσηλευτικές παροχές, καθώς δεν διατηρούν την απαραίτητη οικονομική ευχέρεια.



Όπως καταγράφει το Βήμα της Κυριακής, περισσότεροι από 15.000 πολίτες, αποκλεισμένοι από τις δομές του ΕΣΥ, καταφεύγουν στα κοινωνικά ιατρεία. Μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται πολλοί χρόνια πασχόντες, βαρύτατα ασθενείς κ.ο.κ.



Όσοι υποφέρουν από προβλήματα υγείας και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά, έχουν δυνατότητα να απευθυνθούν στο Κοινωνικό ιατρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος), στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (πρώην αμερικανική βάση Ελληνικού, είσοδος από λεωφ.Βουλιαγμένης), καθώς και στα πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου