oaednews

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Τα χαρτάκια..

Τα χαρτάκια δίνουν και παίρνουν...
Στα πρώτα χαρτάκια σου λένε πρέπει να βάλετε σε προτεραιότητα την Διατήρηση..είμαστε πίσω..κόλαφος..θα βγάζουμε διακοπές μετά από 2 χρόνια..δικαίως σκέφτεσαι..υπενθυμίσεις και ξανά υπενθυμίσεις (επί του προφορικού) και συνεχής εποπτεία μηνιαίας βάσεως για την εξέλιξη των εκκρεμοτήτων σε νούμερα..Τσουπ σήμερα άλλο χαρτάκι..παρακαλείσθε όπως κάνετε το καλύτερο δυνατόν να προχωρήσουν όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ λόγω έκτακτης εθνικής ανάγκης (απορροφησιμότητα) κ.λ.π. Βλέπεις το μήνυμα και μένεις παγοκολώνα..αναρωτιέσαι σε ποιον απευθύνεται..μήπως έκαναν λάθος..μήπως δεν διαβάζεις σωστά..μήπως τελικά υπάρχει κι άλλο προσωπικό που δεν το ξέρεις..Ένα έχω να πω, ο αριθμός του προσωπικού είναι ίδιος και τείνει μειούμενος (στα τμήματα απασχόλησης) διότι εξαιτίας της δυσκολίας του αντικειμένου κανείς  απ τους νέους συναδέλφους δεν εισήλθε...(πιθανόν να υπάρχουν εξαιρέσεις). Θα παρακαλέσω λοιπόν απ αυτό εδώ το βήμα να υπάρξει ορθολογισμός ως προς τις απαιτήσεις από τις υπηρεσίες..δεν είμαστε υπεράνθρωποι, εκτός αν πιστεύετε τ αντίθετο. Είμαστε άνθρωποι με αντοχές, με όρια και με νοημοσύνη. Αντιμετωπίστε μας ως τέτοιους και βοηθήστε μας ει δυνατόν, μην μας λιθοβολείτε άλλο. Καταννοώ τις δύσκολες εποχές και στιγμές αλλά ξέρετε αυτές έχουν αναγωγή και καταγωγή...όπως η χώρα έτσι κι εμείς περνάμε δύσκολα. Σεβόμαστε την δουλειά μας και τους εαυτούς μας και θέλουμε να εξακολουθήσουμε να το κάνουμε.

8 σχόλια:

  1. Επιτακτική ανάγκη πάντως είναι να υπάρχει απορροφητικότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόλυτα ορθές οι σκέψεις σου. Πολλές φορές, δυστυχώς, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ζητούμενα που ξεπερνούν τα όρια των δυνατοτήτων μας. Υπάρχει, από την άλλη, το δεδομένο της ευρύτερης οικονομικής συγκυρίας που ενδεχομένως αποτελεί δικαιολογητική βάση για κάποιες "απαιτητικές" εγκύκλιες οδηγίες. Δύσκολο να πατάς σε δύο πεζοδρόμια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελικά "πρώτη γραμμή" δεν μόνο το γκισέ, ούτε τα ΚΠΑ αλλά όλος ο οργανισμός ο οποίος χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη και "νέα"εργαλεία για την διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των αντικειμένων του (έστω και με αυτούς τους μισθούς!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως έχουμε ξαναγράψει, η κρίση δεν πρέπει να μας οδηγεί ως δημόσια διοικηση, σε βιαστικές και εκ νέου αν αποτελεσματικές αποφάσεις. Ο σωστός και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, η σωστή αξιοποίηση του προσωπικού και η αθροιστική εφαρμογή των βασικών αρχών της δημόσιας διοίκησης περί της αποτελεσματικότητας , διαφάνειας , προγραμματισμού κλπ , ίσως μας οδηγήσει σε μια καλύτερη ΔΔ. Όσο λειτουργούμε αποσπασματικά , περιστασιακά και βεβιασμένα δεν θα καταφέρουμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύμφωνοι , φίλε Γιώργο. Όταν όμως μιλάμε για σωστή αξιοποίηση του προσωπικού (και άλλα τέτοια , πολύ όμορφα πράγματα ), γιατί δεν λέμε κουβέντα για την (δυστυχώς μεγάλη πλειοψηφία) των συναδέλφων που ήρθαν από Εστία / κατοικία ? Γιατί δεν στηλιτεύουμε τον βεντετισμό που επιδεικνύουν οι (φίλτατοι κατά τα άλλα ) μηχανικοί που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να πιάσουν ένα ήσυχο γραφειάκι και να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΕ ?
    Εμείς (στην "επαρχία" τουλάχιστον) , τους υποδεχθήκαμε με αγάπη που μας την ανταπέδωσαν με σνομπισμό και τεμπελιά.Είναι "κοινό μυστικό" αυτό.Τώρα αν δεν θέλουμε να το δούμε , αν για ψηθοθηρικούς λόγους , κάποιοι δεν το παραδέχονται και λένε "¨ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα" , η αλήθεια είναι γνωστή και δεν κρύβεται.Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που ήρθαν από Εστία / Κατοικία , είναι ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ. Και δυστυχώς οι συνδικαλιστές μας τους καλύπτουν.Μέχρι πότε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΕΥΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ.ΤΗΝ ΣΝΟΜΠΑΡΙΑ ΤΗΝ ΛΟΥΣΤΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...ΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ, ΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΝΑΙ Η ΔΔ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ..ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΑΝ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ..ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ, ΞΑΝΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ, ΑΛΛΑΞΑΝ, ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ, ΩΡΙΜΑΣΑΝ..ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ . ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΕΞΙΣΣΟΡΟΠΙΣΤΙΚΑ)..ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΝΟΗΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 20ΧΡΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Ε ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βεβαίως και πολλοί τους καλύπτουν.Το ξέρουμε όλοι αυτό.Και η διοίκηση και οι συνδικαλιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή