oaednews

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ 100 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας μέλος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΜΕΣΣΗΝΙΑ» που θα υλοποιήσει το έργο «Συλλογική Tοπική Δράση για την Απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας» σας ενημερώνει ότι:
 
καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες που διαμένουν στους Δήμους Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις να υποβάλλουν ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (15 Οκτωβρίου 2012 έως και 31 Οκτωβρίου 2012).
Περιοχή παρέμβασης του έργου είναι οι Δήμοι Καλαμάτας, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας, Τριφυλίας και Μεσσήνης της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.

Στόχος του έργου είναι η προώθηση της κοινωνικής και επαγγελματικής ενσωμάτωσης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης καθώς και την ανάδειξη και δημιουργία νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Συγκεκριμένα θα ωφεληθούν 100 άτομα εκ των οποίων προβλέπεται:
  • 60 άτομα να προωθηθούν στην απασχόλησή σε υφιστάμενες επιχειρήσεις σε προγράμματα όπως (Νέες Θέσεις Εργασίας, Σύμβαση Εργασιακής Εμπειρίας, Επιταγή Επανένταξης)
  • 20 άτομα να υποστηριχθούν για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων (αξιοποίηση προγραμμάτων επιδοτήσεων / επιχορηγήσεων ΕΠΑΝ, Αγροτικής Ανάπτυξης, Αποθεματικό Απρόβλεπτων, κ.λπ.)
  • 20 άτομα να κατευθυνθούν στην ίδρυση κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης (σύμφωνα με τον Ν. 4019 Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και λοιπές διατάξεις).
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι άνεργοι /άνεργες (που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ) και που προέρχονται από τις κατωτέρω κατηγορίες ευπαθών κοινωνικά ομάδων:
1. Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα.
2. Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
3. Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια.
4. Μετανάστες νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για την υποβολή αιτήσεων μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του ΚΕΚ «ΦΑΡΙΣ» (Θουκυδίδου 2, Καλαμάτα) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8:30π.μ. - 14:30.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27210 91887 και 27120 89693 (υπεύθυνη επικοινωνίας: κα. Μαρία Παλαμάρα).
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ωφελούμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, θα πρέπει να καταθέσουν μαζί με την αίτησή τους και τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Αντίγραφο κάρτας ανεργίας
2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Φωτοτυπία Διαβατηρίου
3. Βεβαίωση τόπου διαμονής στους Δήμους που αφορά το έργο (Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας)
4. Αποδεικτικά τίτλων σπουδών (φωτοτυπία)
5. Φωτοτυπία τελευταίου Εκκαθαριστικού σημειώματος εισοδήματος από την Εφορία (Οικονομικό έτος 2012)
6. Βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν)
7. Βεβαιώσεις παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης (εάν υπάρχουν)
8. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
9. Άδεια παραμονής
Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013 (Δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
ΑΙΤΗΣΕΙΣ θα γίνονται δεκτές από την 15η Οκτωβρίου 2012 έως και την 31η Οκτωβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου