oaednews

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας των Τρικαλινών οικοδόμων στον ΟΑΕΔ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οικοδόμοι την Πέμπτη στον ΟΑΕΔ Τρικάλων και αφορούσε στην καθυστέρηση έναρξης του εποχιακού επιδόματος των οικοδόμων και στην πρόθεση της κυβέρνησης να κόψει το επίδομα.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχε  ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ε65 μετά από σχετική απόφαση της Διοίκησης του σωματείου.
Οι οικοδόμοι συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ και του εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους και την διαμαρτυρία τους για τη μη καταβολή του εποχιακού επιδόματος το οποίο αποτελεί κατάχτηση των οικοδόμων,  είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο και η καταβολή του έπρεπε να έχει αρχίσει από τις 10/9. Το κράτος και η κυβέρνηση απαιτούν από τους οικοδόμους και τους άλλους εργαζόμενους την εφαρμογή των νόμων ακόμα και όταν οι νόμοι αυτοί είναι αντεργατικοί (φόροι, χαράτσια κ.α). Στην προκειμένη περίπτωση το κράτος και η κυβέρνηση αρνούνται με διάφορες δικαιολογίες να εφαρμόσουν τον νόμο. Αυτή η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, η οποία αποβαίνει σχεδόν πάντα σε βάρος των εργαζομένων, έχει εξοργίσει τους οικοδόμους.
Οι οικοδόμοι επίσης επεσήμαναν στον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ ότι τα χρήματα του επιδόματος προέρχονται από τις κρατήσεις που γίνονται από τους οικοδόμους και δεν είναι χρήματα που τους τα χαρίζει οποιοσδήποτε,  ή το κράτος.
Οι οικοδόμοι τόνισαν  την κατάσταση εξαθλίωσης στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μιας και η ανεργία και η υποαπασχόληση θερίζουν και το 80% των οικοδόμων είναι χωρίς δουλειά και εισόδημα, χωρίς ασφάλιση. Χιλιάδες οικοδόμοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώσει είδη πρώτης ανάγκης, δυσκολεύονται να θρέψουν τις οικογένειές τους. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το εποχιακό επίδομα αποτελούσε ένα έσοδο στο οποίο οι οικοδόμοι υπολόγιζαν για να βάλουν πετρέλαιο και να πάρουν κάποια είδη πρώτης ανάγκης.
Το κόψιμο του επιδόματος σε τέτοιες συνθήκες ισοδυναμεί με καταδίκη των οικοδόμων στην πλήρη εξαθλίωση, στην λιμοκτονία και στην στέρηση της θέρμανσης για τον χειμώνα.
Ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ, αναγνωρίζοντας το δίκιο των οικοδόμων, αναφέρθηκε στα ταμειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός λόγω της μη απόδοσης από το ΙΚΑ των παρακρατημένων εργατικών εισφορών. Δεσμεύτηκε να μεταφέρει την διαμαρτυρία στην κεντρική διοίκηση του Οργανισμού.
Οι οικοδόμοι με την σειρά τους ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ για την επόμενη Πέμπτη 20/9/2012 για να ακούσουν από το στόμα του την επίσημη απάντηση της κεντρικής διοίκησης του Οργανισμού. Καλούν ταυτόχρονα όλους τους οικοδόμους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους που δικαιούνται το εποχιακό επίδομα (δασεργάτες, τουριστικά επαγγέλματα κλπ) σε μαζική και δυναμική συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ,  την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη στις 11.30 το πρωί.
Κάτω τα χέρια από το εποχιακό επίδομα! Δουλειά για όλους με δικαιώματα! Όχι στην εξαθλίωση!
Για τους οικοδόμους που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία
Για την Διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στον Ε65
Ο Πρόεδρος  Κάβουρας Δημήτρης          Ο Γ. Γραμματέας  Φώτος Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου