oaednews

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: ν/σ για την κατάργηση της εφεδρειας

Ο Δημήτρης Στρατούλης προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της εφεδρείας μόλις ανοίξει η Βουλή.
Ανεργία, εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο αλλά και τα θέματα υγείας είναι ψηλά στην ατζέντα της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα κατάθεση πρότασης νόμου για την κατάργηση της εφεδρείας και ένα... «θερμό» φθινόπωρο.

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή του, Δημήτρη Στρατούλη, ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αγωνιστεί για να μην περάσει το ανθρωποκτόνο μέτρο της εφεδρείας» και μόλις ανοίξει η Βουλή θα καταθέσει τη σχετική πρόταση νόμου.
«Οι όποιες αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι για ''τα μάτια του κόσμου'', αφού η εργασιακή εφεδρεία ή εφαρμόζεται ή καταργείται και δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση» τόνισε ο κ. Στρατούλης, χαρακτηρίζοντας το μέτρο «αντισυνταγματικό, παράνομο, βάρβαρο και απάνθρωπο».
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «μετεκλογικό ανέκδοτο» την προεκλογική ρητορική των κομμάτων για το μείζον θέμα της ανεργίας. Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η αύξηση της ανεργίας δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά αποτέλεσμα της «εμμονής από την πλευρά της κυβέρνησης να ακολουθήσει την ίδια αναποτελεσματική και καταστροφική συνταγή του μνημονίου».
Η συνταγή αυτή σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί σε νέες θέσεις εργασίας, αλλά βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και βάζει νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά τη δρομολόγηση του μέτρου της εφεδρείας στον δημόσιο τομέα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις, θα αυξήσει τα ήδη υψηλά ποσοστά ανεργίας, βάζοντας βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής».
«Θερμό φθινόπωρο»
Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε χθες ότι «η υλοποίηση της κραυγαλέας και άδικης πολιτικής συνοδεύεται και με ένταση του αυταρχισμού» εκτιμώντας ότι «έρχεται ένα θερμό φθινόπωρο, έντονων κοινωνικών αντιδράσεων».
Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την κλασική μέθοδο, την περίοδο του Αυγούστου, για να προωθήσει και να υλοποιήσει όλες τις αντικοινωνικές επιλογές», προσθέτοντας πως τα κυβερνητικά μέτρα «όχι μόνον αθετούν προκλητικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά και των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών, αλλά υπονομεύουν και τις έννοιες της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού κράτους».
Στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και το περιεχόμενο του κειμένου της μετεκλογικής συμφωνίας τους καθώς και ότι υπήρχε η δέσμευση για διορθωτικές αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις.

Παναγιώτης Τσούτσιας / ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου