oaednews

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η ύφεση εμποδίζει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Υπάρχουν προγράμματα που «τρέχουν» από τον ΟΑΕΔ και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας, τουλάχιστον, αλλά λόγω της ύφεσης οι επιχειρήσεις δεν τα αξιοποιούν

Σημαντική ανάσχεση στον ρυθμό αύξησης της ανεργίας αποτελούν..
οι δράσεις του ΟΑΕΔ, ανέφερε την Παρασκευή ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1.
Όπως σημείωσε, η ανεργία θα ξεπερνούσε έως και το 30% εάν δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα 68 προγράμματα του Οργανισμού.

Με τον τρόπο αυτόν, η ανεργία συγκρατήθηκε κατά τουλάχιστον 8 μονάδες, είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα καταπολέμησης της ύφεσης προκειμένου να καταπολεμηθεί ουσιαστικά-η ανεργία.

Ο κ. Κικίλιας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι υπάρχουν προγράμματα που «τρέχουν» από τον ΟΑΕΔ και απευθύνονται σε επιχειρήσεις, δίνοντάς τους κίνητρα όπως επιδότηση μισθολογικού κόστους κ.λπ. που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας, τουλάχιστον, αλλά λόγω της ύφεσης οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν, καθώς έχει πληγεί σημαντικά η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Υπάρχουν, πάντως, ορισμένες επιχειρήσεις που έχουν εκμεταλλευθεί τέτοια προγράμματα με αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων από 75.000 θέσεων εργασίας, είπε ο κ. Κικίλιας.

7 σχόλια:

  1. Δεν περπατάνε τα προγράμματα γιατί είναι λάθος σχεδιασμένα, γιατί δεν βγάζει ο οαεδ προγράμματα ΝΕΕ , που και νέες θέσεις δημιουργεί και στην ανάπτυξη συμβάλει ; Γιατί ο κύριος κικιλιας ψεύδεται με το να λέει ότι ο οαεδ δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας ! Δεν δημιουργεί εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί, ας βγάλει ένα προγράμματα νεε για να μάθει πόσες θέσεις πραγματικές νέες θα δημιουργηθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΛΔ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΛΕ..ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ή ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ? ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ..ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.. ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΗΤΑΝ ΑΠ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ...ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η Μονή διέξοδο για την ελληνική οικονομία, ναι οι συνθήκες αλλάζουν αλλα αν έβγαζε ο οαεδ προγράμματα νεε θα είχαν μεγάλη απήχηση, είναι η Μονή διέξοδος, εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι όμοιο προγραμμα νεε εκχωρησε ο οαεδ στο Υπουργειο ανάπτυξης ενώ ο οαεδ είχε τους μηχανισμούς και την τρχνωγνωσια

      Διαγραφή
    2. ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ: ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ- ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ)ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΕ? ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΦΟΡΕΑ. (ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΩ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ Ή ΟΧΙ- ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ). ΘΙΓΕΙΣ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΕ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ? ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.

      Διαγραφή
  3. ναι... μεγάλη επιτυχία τα ΝΕΕ ανοιγε τυροπιτάδικο η γκόμενα.. σε 12 μήνες το εκλεινε (αφου τέλειωνε το πρόγραμμα) "πουλούσε" τον εξοπλισμό στην αδελφή της.. στο επόμενο ΝΕΕ αγοραζε τον εξοπλισμό ο γκόμενος από την αδελφή σε 12 μήνες το έκλεινε... μετά ο πεθερός... και πάει κλαίγοντας... όποιος έχει σοβαρά ασχοληθεί ξέρει πως ήταν από τα προγράμματα που τα χρήματα που δόθηκαν δεν έπιασαν τόπο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων... ποιά ανεργία μείωσε ρε παιδιά??? του μηχανικού αυτοκινήτων που την παραμονή έκανε απόλυση την άλλη μερα συμβουλευτική και μετά έναρξη??? για να ανοίξει μαγαζί με μούφα τιμολόγια και να προσπαθεί να μας πείσει ότι για μια αποθήκη ξοδεψε 5000€ για ελαιοχρωματισμούς και άλλα τόσα για ηλεκτρολογικά???
    στηνΑθήνα ισως να μη τα γνωρίζετε αυτά αλλά δυστυχώς υπάρχουν... και τι κάνεις εσύ... ο ταπεινός υπαλληλίσκος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ..ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΧΡΗΜΑ Ή Η ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑΖΕ ΧΕΡΙΑ..ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΑΠΕΙΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟ..ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ (ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΞΕΠΙΤΗΔΕΣ) ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΖΩ Σ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΡΧΟ..

      Διαγραφή
  4. Δεν είναι να βγει ένα πρόγραμμα ΝΕΕ Νέων Επιστημόνων έως 35 ετών?

    Αν και οι περισσότεροι απλώς θα πάρουν την επιχορήγηση και μετά θα το κλείσουν (θέλουν δεν θέλουν) το μαγαζί λόγω έλλειψης ζήτησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή