oaednews

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ερωτήματα για την προκήρυξη Κοινοφελούς Εργασίας



Προς τους βουλευτές του Νομού και όχι μόνο, την Υπερπεριφερειάρχη, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον Φορέα υλοποίησης Ι.Ν.Ε. ΓΣΕΕ. Τον ΑΣΕΠ και οποιονδήποτε αρμόδιο να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα για τα κριτήρια επιλογής και μοριοδότησης της προκήρυξης κοινοφελούς εργασίας:
1. Από πότε και με ποιο νόμο έχουν εξισωθεί τα πτυχία της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με τα πτυχία Τεχνολογικής εκπαίδευσης? Παράδειγμα στη θέση του Γεωπόνου Ζωικής Παραγωγής όπως και σε πολλές άλλες θέσεις γίνεται εξίσωση του πτυχίου ΠΕ με το ΤΕ. Δεν προτάσσονται λοιπόν στην προκήρυξη οι υποψήφιοι με ανώτερο τίτλο σπουδών και ελλείψει αυτών να ακολουθήσουν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι με κατώτερο τίτλο σπουδών . Γιατί?
2. Γιατί στην κατηγορία ΔΕ στην ειδικότητα των οδηγών όπως και στην ειδικότητα ΔΕ Διοικητικού γίνεται δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στην ειδικότητα του ελαιοχρωματιστή ή του ξυλουργού ζητείται τίτλος Ι.Ε.Κ. ή ΕΠΑΛ? Δεν ξέρετε κύριοι ότι με προεδρικά διατάγματα έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα και η συμμετοχή των ειδικοτήτων αυτών σε διαγωνισμούς?
3. Γιατί δεν βαθμολογείται ο βαθμός πτυχίου και η εμπειρία και εξισώνετε όλους τους τίτλους σπουδών ? Γιατί καταργείτε τα κύρια προσόντα?
4. Γιατί ζητάτε εκκαθαριστικό σημείωμα του 2010 και μάλιστα αποτελεί κριτήριο μοριοδότησης το εισόδημα του 2009 τη στιγμή που έχουμε 2012? Γιατί?
5. Γιατί δεν βαθμολογείται ο υποψήφιος με βάση τους μήνες  ανεργίας παρά μόνο χρειάζεται να είναι άνεργος? Γιατί?
6. Γιατί αυτός που λαμβάνει επίδομα ανεργίας δεν μοριοδοτείται? Δεν λογίζεται άνεργος δηλαδή?
7. Γιατί αυτός που είναι άνεργος μέχρι 12 μήνες και πάνω  από 30 ετών να βαθμολογείται με 20 μόρια, ενώ αυτός που είναι άνεργος κάτω των 30 ετών και με μόλις 1 ώρα ανεργίας να παίρνει 25 μόρια? Γιατί? 
8. Γιατί κύριες και κύριοι αρμόδιοι και μη, επιλέξατε ή δεν αντιδράσατε στα παραπάνω εξευτελιστικά κριτήρια επιλογής? Γιατί? Απαιτώ και δεν επαιτώ μια απάντηση. Έφτασε ο καιρός να απαιτούμε και όχι να επαιτούμε πλέον…γιατί δεν θέλετε αξιοκρατία? Γιατί κύριε????????γιατί???????
Παρακαλώ το παραπάνω κείμενο να δημοσιευτεί αυτούσιο.

Καλυβιώτης Παναγιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου