oaednews

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σε πολιτικό επίπεδο η απόφαση για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Σε κεντρικό κυβερνητικό και πολιτικό επίπεδο παραπέμπεται το κρίσιμο ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο, όπως προκύπτει από τη συνάντηση των εκπροσώπων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου επισημάνθηκαν οι καθυστερήσεις και τέθηκαν ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν το επόμενο διάστημα. Επιπλέον στις επαφές με το κλιμάκιο τονίστηκε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της με βάση τα μέσα του διαθέτει, αλλά και την υπάρχουσα κατάσταση.


Νωρίτερα, οι επικεφαλής του κλιμακίου είχαν την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίου, μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά στη δημοσιονομική προσαρμογή και να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή. 

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα διαπιστώθηκε ότι ένα μέρος του ελληνικού προγράμματος βρίσκεται εκτός πλαισίου. Σε δηλώσεις του ο υπουργός επισήμανε ότι «μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά, μας περιμένουν δύσκολα χρόνια, υπάρχει φως στο τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ". 

Νέα συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής με αντικείμενο τις προγραμματικές δηλώσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η επιλογή του κ. Σαμαρά να συναντηθεί πρώτα με την τρόικα και μετά να παρουσιάσει στη Βουλή και στον ελληνικό λαό τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δείχνει με σαφήνεια τις προτεραιότητές της. Κάνει λόγο για πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, που αγνοεί το μήνυμα των εκλογών.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ρωτούν τον υπουργό Οικονομικων στη βάση ποιου πολιτικού πλαισίου διεξήγαγε πολύωρες συζητήσεις με την τρόικα και ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε, με δεδομένο ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν έχουν καν αναγνωστεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου