oaednews

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Γερμανική βοήθεια για την ανεργία των νέων


Πρόθυμη να βοηθήσει χώρες με μεγάλο ποσοστό νεανικής ανεργίας, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, δηλώνει η γερμανίδα υπουργός Εργασίας Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η Deutsche Welle, η υπουργός τονίζει ότι η Γερμανία ζητά νέους για να μπουν στην αγορά εργασίας, ενώ εξήγγειλε ότι το υπουργείο της θα διερευνήσει τη δυνατότητα να φέρει στη χώρα νεαρούς καλά καταρτισμένους άνεργους από γειτονικά κράτη.
Σκοπός, σύμφωνα με την Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν, είναι και οι γερμανικές επιχειρήσεις να έχουν όφελος, αλλά και οι νέοι να μπορέσουν να ξεκινήσουν ένα επάγγελμα.
«Αυτήν την περίοδο η νεολαία στην Ευρώπη νοιώθει σαν να μοιράζεται δύο διαφορετικούς κόσμους και υπό αυτές τις συνθήκες τα βλέμματα πέφτουν σε χώρες, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, που η οικονομία ανθεί», δηλώνει η φον ντερ Λάιεν, η οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους να μπουν στην ευρωπαϊκή πύλη EURES για την επαγγελματική κινητικότητα, όπου μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την εύρεση εργασίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου